Vraag je gratis zelftesten aan om preventief te testen op corona

13 september 2021

Medewerkers en studenten kunnen gratis zelftesten aanvragen via zelftestonderwijs.nl. Een zelftest is een coronatest die je zelf uit voorzorg thuis kunt gebruiken. Ook als je volledig bent gevaccineerd. Gebruik geen zelftest als je coronaklachten hebt. Maak dan een afspraak bij de GGD.

Preventief testen

De zelftesten zijn beschikbaar gesteld door het ministerie van OCW. We roepen onze medewerkers en studenten op om gebruik te maken van deze mogelijkheid wanneer ze naar de universiteit komen – het vergroot de veiligheid op de universiteit, voor je (mede)studenten en collega’s. Je kunt in principe voor elk bezoek opnieuw een zelftest doen, er zijn voldoende tests beschikbaar. Het afnemen van de zelftesten is je eigen verantwoordelijkheid, en is niet verplicht. Informatie over hoe de test werkt, vind je op zelftestonderwijs.nl.

Bezoek aan de campus

Als je naar de universiteit komt: doe altijd eerst de coronacheck. Houd je binnen de gebouwen aan de regels uit het campusprotocol, en volg de bewegwijzering en aanwijzingen van onze collega’s van het UFB.

Gratis zelftests aanvragen