Universiteit Leiden

nl en

Meld je aan voor de collegeserie Duurzaamheid & Recht 2021-2022

15 oktober 2021

Klik voor een grotere afbeelding
Klik voor een grotere afbeelding

Veroorzaakt de klimaatcrisis ook een kinderrechtencrisis? Op welke manier speelt het recht een rol bij het verduurzamen van de luchtvaart? Welke belangen spelen bij de onderhandelingen van een VN Plasticverdrag? En wat is de rol van een jurist bij de energietransitie?

In de collegeserie Duurzaamheid & Recht wordt de juridische invloed op een duurzame toekomst onderzocht aan de hand van actuele duurzaamheidsvraagstukken.  Aan de hand van verschillende rechtsgebieden kan je het gesprek aangaan met docenten en gastsprekers. De Urgenda-zaak heeft bijvoorbeeld laten zien dat via het privaatrecht een strenger milieubeleid afgedwongen kan worden, maar is dit ook de goede weg? Een groot gedeelte van het Nederlandse milieubeleid wordt bepaald door Europa, maar heeft Nederland dan nog wel invloed hierop?

De zesdelige collegeserie zal wekelijks op een maandagavond van 8 november tot en met 13 december fysiek plaatsvinden van 19.15-21:00 uur.  De collegeserie is een extracurriculair vak dat afgesloten kan worden met een certificaat. Je kunt je inschrijven via uSis onder de naam Collegeserie Duurzaamheid en Recht. Het activiteitennummer is 18270. Je zult dan automatisch in Brightspace worden ingeschreven, waar je meer informatie zult ontvangen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.