Meld je nu aan voor de Bachelor Honours Classes (2e semester)

1 november 2021

De Universiteit Leiden biedt gemotiveerde studenten de kans om vakken te volgen om hun perspectief te verdiepen en te verbreden, en nog meer uit hun studietijd te halen. Daarom kunnen bachelorstudenten met goede studieresultaten zich aanmelden voor de interdisciplinaire Bachelor Honours Classes. Dit kan ook wanneer je niet (meer) aan het Honours College deelneemt.

Aanmelding Bachelor Honours Classes nu geopend!

De inschrijving voor de Bachelor Honours Classes van het eerste semester is vanaf nu geopend en sluit op donderdag 11 november 2021 om 23.59 uur. Het aanbod van de Classes kun je bekijken in de Studiegids.

Honours Classes zijn uitdagend en interdisciplinair en houden zich bezig met complexe wetenschappelijke en maatschappelijke onderwerpen. Ook worden er Honours Classes georganiseerd waarin de focus ligt op de ontwikkeling van vaardigheden.

Voor studenten die het Honours College-programma volgen, is een Bachelor Honours Class een verplicht onderdeel van hun programma. Maar ook voor derdejaars bachelorstudenten die het Honours College-programma niet (meer) volgen, is een aantal plekken beschikbaar in de Bachelor Honours Classes.

Inschrijving en toelating

Inschrijven voor een Bachelor Honours Class kan via het Honours Academy registratiesysteem van 1 tot en met 11 november 23:59 uur. Je hoeft je voor de Bachelor Honours Classes niet zelf aan te melden via uSis.

Bij de inschrijving word je gevraagd jouw gegevens in te vullen en een korte motivatiebrief te schrijven voor de Classes die je graag wilt volgen. Om de kleinschaligheid van het onderwijs te waarborgen, is er een beperkt aantal plekken per Class beschikbaar. Wij geven jou daarom bij de inschrijving de optie om  1e, 2e, 3e en 4e keuze aan te geven. Je mag maximaal 2 Classes per academisch jaar volgen, dat wil zeggen 1 per semester of beide in hetzelfde semester.

De docenten zullen na afloop van de inschrijfperiode studenten selecteren voor hun Bachelor Honours Class. De uitslag van de selectie voor het eerste semester wordt uiterlijk 9 december 2021 per e-mail bekend gemaakt.

Vragen

Mocht je nog vragen hebben over de Bachelor Honours Classes of de aanmeldprocedure, dan kun je op onze website kijken voor meer informatie of een e-mail sturen naar baclasses@ha.leidenuniv.nl.