Universiteit Leiden

nl en

Facilitair

mogelijk overlast centrum Den Haag: Actieweek Extinction Rebellion

11 oktober 2021

Extinction Rebellion zegt van 11 tot en met 18 oktober een actieweek te houden waarbij zij het politieke centrum van Nederland, Den Haag, willen blokkeren. Dat hebben zij groots aangekondigd op hun website en social media. Inmiddels heeft de organisatie een drietal demonstraties aangekondigd bij de gemeente voor 13, 14 en 15 oktober. Over hun overige acties weigeren zij informatie te geven.

Het is niet mogelijk om overlast van onaangekondigde flitsacties volledig te voorkomen. Als er zich wanordelijkheden voordoen, treedt de politie op.

Het demonstratiebeleid in Den Haag

Het demonstratiebeleid in Den Haag is gericht op mogelijk maken, niet op beperken. Dit geldt voor aangekondigde demonstraties, maar, indien mogelijk, ook voor niet aangekondigde demonstraties. Ook voor deze actieweek worden demonstraties, die binnen de regels plaatsvinden, zo veel mogelijk gefaciliteerd. Wel kunnen en worden er eerder grenzen gesteld aan onaangekondigde demonstraties. Zoals de wet dit vereist, zijn deze beperkingen altijd in het belang van de verkeersdoorstroming, ter bescherming van de volksgezondheid of ter bestrijding of voorkoming van wanordelijkheden. 

Lees meer: Actieweek Extinction Rebellion – demonstreren mag, maar wel binnen de regels

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.