Universiteit Leiden

nl en

Onderwijs

Gratis studeren in de VS? Meld je aan voor de zomerschool van de Fulbright Commission!

23 november 2021

De Fulbright Commission biedt aan bachelorstudenten de kans om kosteloos deel te nemen aan een van twee zomerprogramma gefinancierd door het Amerikaanse Department of State (Ministerie van Buitenlandse Zaken).

Study of the U.S. Institutes on Civic Engagement, Michigan State University

Doel van dit programma is om kennis op te doen over maatschappelijke betrokkenheid. Je leert hoe burgers hebben en kunnen bijdragen aan de (Amerikaanse) geschiedenis, regering en maatschappij als individuen en als groepen. Hierbij komen onderwerpen als burgerschap, community building, economische ontwikkeling, grassroots activisme, politiek leiderschap, vrijwilligerswerk, mensenrechten, media en dergelijke aan de orde. Het institute zal zich ook focussen op thema’s als burgerrechten, diversity, equity & inclusion (DEI), sociale bewegingen, media, etc. Academische lessen zullen worden afgewisseld met sessies en workshops om vaardigheden te krijgen in de genoemde onderwerpen. Eveneens is er een studiebezoek aan Seattle, Washington gepland. Als de omstandigheden het toelaten, zal dit zomerprogramma samen met de andere zomerprogramma’s in Washington D.C. beginnen. De Fulbright Commission mag drie kandidaten voordragen, waaruit in de VS een deelnemer wordt geselecteerd.

Study of the U.S. Institutes on Environmental Issues, University of Nevada, Reno

Dit zomerprogramma geeft de deelnemers een overzicht van klimaatverandering en de impact daarvan op Amerikaanse gemeenschappen in het westen van Amerika, op natuurlijke hulpbronnen, en de lokale economie. De onderwerpen die onder andere aan de orde zullen komen zijn schone energie, duurzame ontwikkeling, het risico van natuurrampen, en het kruispunt tussen climate justice en community activism. Er zal aandacht worden besteed aan bijvoorbeeld strategische communicatie, sociale rechtvaardigheid, waterrechten, en duurzaamheid. Ook is er de mogelijkheid om met de lokale gemeenschap in contact te komen door middel van een weekend home-stay, het ontmoeten van lokale non-profits, en indien het programma in de V.S. wordt uitgevoerd, een studiereis naar New Orleans, Louisiana. Als de omstandigheden het toelaten, zal dit zomerprogramma samen met de andere zomerprogramma’s in Washington D.C. beginnen. De Fulbright Commission mag drie kandidaten voordragen, waaruit in de VS een deelnemer wordt geselecteerd.

In principe zijn de 5-weekse programma's in de VS in-person. Mochten de omstandigheden dat niet toelaten, dan wordt het programma ingekort online gegeven. 

Interesse?

De deadline voor het zomerprogramma is op zondag 9 januari 2022, om middernacht. De link naar het aanmeldformulier vind je hier. Selectiegesprekken met een beperkt aantal kandidaten zullen plaatsvinden per telefoon of zoom op 13 januari 2022.

Meer informatie is beschikbaar op de website van de Fulbright Commission.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.