Universiteit Leiden

nl en

Blijf in verbinding - ook tijdens de feestdagen  

14 december 2021

De feestdagen komen eraan, dat betekent een periode zonder onderwijs en voor veel studenten ook zonder contactmomenten met elkaar. We willen je graag nog het een en ander meegeven voordat je de feestdagen ingaat.  

Activiteiten

Zeker in deze periode benadrukken we het belang om niet alleen te blijven, om elkaar (online) op te zoeken en in verbinding te blijven. In dit bericht tref je diverse initiatieven om in contact te komen met andere studenten. 

Contact

De kerstdagen zijn voor velen ook vaak een lastige periode. Weet dat je niet alleen bent! Als je behoefte hebt aan contact, dan kan dat, ook tijdens de feestdagen. Bij behoefte aan een luisterend oor of een dringende hulpvraag, vind je hier een overzicht aan van mogelijke contacten. 

Leiden University’s Winter Weeks 

Doe mee en sluit je aan bij de Winter Weken in zowel Leiden als Den Haag, om gezamenlijk de feestdagen in te luiden! Tussen 19 december en 9 januari kun je gratis deelnemen aan diverse leuke activiteiten. Samen met medestudenten kun je diverse activiteiten ondernemen, of met elkaar genieten van een lekker hapje (we see you, foodies!). Variërend van een pubquiz, schaatsen, winter wandelingen, creatieve workshops, escape room, samen lunchen tijdens kerst tot een oliebollen wandeling op oudjaarsdag. Bijna elke dag is er wel een activiteit waar je aan mee kan doen! Check het programma hier

Student support groups 

Wil jij in het kerstreces in contact komen met andere studenten? Meld je dan bij een van de Student Support Groups. Lijkt het je motiverend en leuk om samen met andere studenten je (studie)doelen te bespreken en ervaringen uit te wisselen? Sluit je dan aan! Je staat er niet alleen voor en iedereen is welkom. Meld je aan via studentsupportgroups@sea.leidenuniv.nl. Op de website over studentenwelzijn vind je meer informatie over dit initiatief.  

Wat kan er nog meer? Check de Uni-Life app!  

Soms lijkt de nadruk te liggen op wat er allemaal niet kan door de coronamaatregelen. Maar er kan ook een hele hoop wel! Door Uni-Life te downloaden kom je er meer over te weten wat er ook allemaal wel kan. Misschien kom je wel een leuk event of een leuke vereniging tegen waar je eerst nog niet van het bestaan wist. Ook kun je een community bouwen met studenten die dezelfde interesses hebben als jij. Je komt erachter door het downloaden van de app! Je vindt hier het hele jaar door een overzicht van een heleboel sociale activiteiten.

Luisterend oor  

De universiteit is gesloten van 25 december tot en met 2 januari. Als je in deze periode behoefte hebt aan contact, dan vind je hieronder een aantal belangrijke telefoonnummers. Voor studiegerelateerde vragen kun je weer terecht bij jouw studieadviseur na de vakantie.

Behoefte aan een luisterend oor? Neem contact op met onze collega’s van Rapenburg100.

  • Telefoonnummer 071 - 744 0168
  • Dagelijks bereikbaar (7 dagen per week) tussen 16.00-18.00 – 20.00-22.00 
  • Ook tijdens de feestdagen!  

Dringend hulp nodig?

  • Heb je dringend (psychologische) hulp nodig? Neem contact op met je eigen huisarts. Buiten kantoortijden kun je terecht bij de huisartsenposten in Leiden en Den Haag
  • Heb je geen huisarts, dan vind je hier meer informatie over het verkrijgen van een huisarts. 
  • Bel in geval van nood of levensbedreigende situaties 112. 
  • Worstel je met suïcidale gedachten? Bel 113 of chat op 113.nl. 

Maar wat dan in 2022…?

De universiteit biedt het hele jaar door verschillende activiteiten aan. Houd vooral de website Studentenwelzijn in de gaten voor de verschillende mogelijkheden om andere studenten te ontmoeten, in contact te komen met de hulpbronnen vanuit de universiteit en de verschillende evenementen/workshops te volgen. Ook kun je je opgeven voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van allerlei activiteiten.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.