Vacature Student-lid Faculteitsbestuur Governance and Global Affairs

3 maart 2022

Wil jij bestuurlijke ervaring opdoen? Ben je benieuwd naar het reilen en zeilen van de faculteit? Wil je een groot netwerk opbouwen binnen de faculteit en universiteit? Wil je een baan naast je studie waarbij geen dag hetzelfde is? En wil je écht verschil maken? Solliciteer dan nu!

De Faculteit Governance and Global Affairs zoekt voor het aankomende academisch jaar (2022-2023) een nieuw student-lid van het faculteitsbestuur (assessor).
Het bestuur van de Faculteit Governance and Global Affairs bestaat op dit moment uit:

• Erwin Muller (Decaan),
  • Koen Caminada (vice-decaan/ portefeuillehouder onderwijs),
  • Niels Laurens (portefeuillehouder bedrijfsvoering) en
  • Nadine Louissen (assessor).

Het faculteitsbestuur is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de faculteit.

Taken:

• Inbrengen van een studentenperspectief op beleidsontwikkeling van de faculteit;
  • Deelname aan de wekelijkse bestuursvergaderingen van het Faculteitsbestuur en het bijwonen van andere relevante (bestuurlijke) overleggen binnen de faculteit en de universiteit;
  • Deelnemen aan universitaire werk- of stuurgroepen;
  • Contact onderhouden met individuele studenten en diverse groeperingen van studenten binnen de faculteit zoals de studentgeleding van de faculteitsraad, de studentleden van de opleidingsbesturen, studentleden van de opleidingscommissies en studieverenigingen;
  • Ondersteunen studenten in opleidingscommissies, de Faculteitsraad en de besturen van studieverenigingen door het organiseren van trainingsbijeenkomsten en/of door financiële vergoeding;
  • Voorzitten van diverse overleggen van studieverenigingen binnen de Faculteit Governance and Global Affairs en van de Campus Den Haag;
  • Deelnemen aan het Leids Assessoren Overleg (LAssO); namens het LAssO het eerste aanspreekpunt voor activiteiten in Den Haag;
  • In brede zin betrokken zijn bij de interne en externe kwaliteitszorg van het onderwijs op de faculteit;
  • Een bijdrage leveren aan voorlichtings-en introductieactiviteiten;
  • Als klachtencoördinator behandelen van klachten van individuele studenten.

Profiel:

• Een gevorderde student van een opleiding van de Faculteit Governance and Global Affairs;
  • Interesse in bestuurlijke processen en ervaring daarmee, bij voorkeur binnen de faculteit;
  • Aantoonbare kennis van en een visie op universitaire ontwikkelingen;
  • Goede communicatieve vaardigheden, enthousiasme, een actieve en ondernemende instelling met name ten aanzien van onderwijs- en studentzaken binnen de faculteit;
  • Is integer;
  • Goede beheersing van het Nederlands en Engels in woord en geschrift;
  • Een goed netwerk binnen de faculteit, bij voorkeur blijkend uit bestuurs- of commissie-ervaring binnen de faculteit;
  • 25 uur per week flexibel beschikbaar tijdens (en soms ook buiten) kantooruren.
  • Het betreft in eerste instantie een positie voor 1 jaar, verlenging van 1 jaar is mogelijk en geschied op basis van verdienste.

Vergoeding:

De inspanningen als student-lid in het faculteitsbestuur vergen ca. 25 uur per week en worden beloond op basis van een vergoeding (in 2021: € 1423,00 per maand).

Informatie:

Solliciteren:

• Heb je interesse in deze positie? Stuur dan je motivatiebrief met CV uiterlijk op 20 maart 2022 naar facultyboard@fgga.leidenuniv.nl. Je kunt je sollicitatie richten aan:

Faculteit Governance and Global Affairs
t.a.v. mw. Anne Christine de Haan LL.M.
2501 EE Den Haag

• De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 11 april 2022 tussen 09:30-12:30. Je wordt vriendelijk gevraagd daarmee al rekening te houden in je agenda. Op 1 april 2022 hoor je per mail of je wordt uitgenodigd voor een gesprek. Op 19 april 2022 is een tweede gespreksmoment gepland tussen 13:00-17:00. Het is verstandig dit tijdslot ook alvast in je agenda te reserveren.

Faculteit Governance and Global Affairs

De Faculteit Governance and Global Affairs is een van de zeven faculteiten van de Universiteit Leiden en bestaat uit het Instituut Bestuurskunde, het Leiden University College, het Instituut Security and Global Affairs en een aantal expertisecentra. De Faculteit biedt een aantal bachelor-en masteropleidingen aan. De Faculteit Governance and Global Affairs is de enige faculteit van de Universiteit Leiden met de standplaats Den Haag. Andere faculteiten bieden ook onderwijs-en onderzoeksactiviteiten aan in Den Haag (Campus Den Haag).