Universiteit Leiden

nl en

Sociaal

Gezocht: vrijwilligers voor Beelden in Leiden

11 mei 2022

Gezocht: een of meerdere studenten voor zondagmiddag vanaf van 13:00 tot 17:00, in de periode van 22 mei tot en met 7 augustus. 

Zou je het leuk vinden om oog in oog te staan met letterlijk net gecreëerde kunst? En zou je het publiek meer willen te vertellen over wat er nou eigenlijk wordt verteld door deze kunstwerken? Dan is het misschien wat voor jou om deze zomer als suppoost (vrijwillig) mee te werken aan de tentoonstelling  I feel the bleached bones of lifeless stars drifting above voor deze editie van Beelden in Leiden. Aan de hand van 5 speciaal voor Beelden in Leiden gemaakte kunstwerken, roept deze tentoonstelling de duisternis op. Zodoende zullen er nachttuinen groeien, Caribische bananenplantages worden verbeeld, zeeslangen zullen vanuit de diepzeebodem naar de Hooglandse Kerkgracht zwemmen, archeologische opgravingen van de Leidse buskruitramp worden getoond, en audioinstallaties van gesprekken tussen astronomen en jonge gedetineerden die samen naar de sterrenhemel kijken kunnen worden beluisterd. 

Jij zou de schakel kunnen zijn tussen de tentoonstelling en het publiek door toezicht te houden op de kunstwerken die getoond worden in de tentoonstellingsruimte van de Hooglandse Kerk, de Hooglandse Kamer, en het publiek meer te vertellen over de tentoongestelde kunstwerken. 

Uiteraard zal je van de kunstenaars (Clémence Hilaire, Leandros Ntolas, Lisa van Casand, Marit Westerhuis, Robert Glas) en de curator (Stéphanie Noach) persoonlijk uitleg krijgen over de kunstwerken. Ook zou je deel uitmaken van alle door Beelden in Leiden georganiseerde activiteiten in het kader van de tentoonstelling. 

Ga naar deze pagina voor meer informatie over de tentoonstelling.Als je vragen hebt, neem dan vooral contact op met Stéphanie Noach: s.noach@hum.leidenuniv.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.