Universiteit Leiden

nl en

Onderwijs

Meld je scriptie aan voor de Dr. P.A. Tiele-Stichting Scriptieprijs 2022

31 mei 2022

In 2022 schrijft de Tiele-Stichting weer een prijs uit voor de beste scriptie op het gebied van de boekwetenschap. De Tiele-Stichting wil de wetenschap van het boek in al haar aspecten bevorderen. Zij doet dit onder andere door middel van het instellen van leerstoelen, het (doen) uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek, het (doen) uitgeven van wetenschappelijke publicaties, het organiseren van symposia en lezingen en sinds 2007 door het bekronen van opmerkelijke scripties.

Tiele-scriptieprijs 2022

De Tiele-Stichting looft een prijs uit voor de beste scriptie op het gebied van de boekwetenschap in de ruimste zin van het woord. Deelname staat open voor iedere studerende aan een hbo- of wo-opleiding in Nederland en Vlaanderen. De scriptie moet zijn afgerond en door de onderwijsinstelling aanvaard in het academisch jaar 1 september 2021 - 1 september 2022. De sluitingsdatum voor de inzending is 1 oktober 2022.

Prijs en publicatie

Voor de beste inzending looft de Tiele-Stichting - gesponsord door de Nederlandse Taalunie - een prijs van EUR 1.000,- uit. Daarnaast streeft de Tiele-Stichting ernaar om in overleg met de auteur de scriptie te (doen) publiceren in een passend vakblad, op internet of als afzonderlijke publicatie. De stichting wordt daartoe gesteund door de Stichting Frederik Mullerfonds, die een subsidie van maximaal EUR 1.000, - voor de gemaakte kosten beschikbaar stelt.

Inlichtingen en inzending

Inlichtingen over de scriptieprijs zijn te verkrijgen bij Charlotte van Putten, coördinator van de Dr. P.A. Tiele-Stichting, e-mail: info@tiele-stichting.nl. Meer informatie is ook beschikbaar op de website van de Tiele-stichting: www.tiele-stichting.nl.

De scriptie dient als een PDF- of Word-document via email gezonden te worden aan  info@tiele-stichting.nl. Bij ontvangst wordt een bevestiging gestuurd.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.