Vacature: Faculteitslid Leids Universitair Studentenplatform (LUS) 2022-2023

4 mei 2022

Voor het collegejaar 2022-2023 zoekt het Leids Universitair Studentenplatform (LUS) per 1 september 2022 nieuwe faculteitsleden. Het faculteitslid ondersteunt bij het organiseren van studentenbijeenkomsten over onderwijs- en studentenzaken, de LUS inputweek en heeft een goed oog op het reilen en zeilen op zijn of haar faculteit. Solliciteren kan tot en met 22 mei.

Over het LUS

Het Leids Universitair Studenten Platform (LUS) is een door studenten geleide denktank bestaande uit acht leden, zeven vertegenwoordigers van elke faculteit en een voorzitter. Het LUS bespreekt een brede aantal aan onderwerpen die studenten betreffen, zoals studentenwelzijn of communicatie.

Een kerntaak van het LUS is het verkrijgen van input van medestudenten. Meerdere keren per jaar organiseert het LUS bijeenkomsten voor alle geïnteresseerde studenten om te discussiëren en te brainstormen over verschillende belangrijke onderwerpen. De inzichten en ideeën die tijdens deze bijeenkomsten worden verzameld, worden gecommuniceerd naar het College van Bestuur en andere relevante organen van de universiteit.

Het platform is ook verantwoordelijk voor de uitreiking van de Leidse Onderwijsprijs tijdens de opening van het academisch jaar. Het faculteitslid onderhoudt nauwe banden met de studentassessor van die faculteit. De werklast van een faculteitslid is ongeveer twee tot drie uur per week, waarvoor de universiteit een compensatie voorziet.

Profiel

Om in aanmerking te komen voor de vacature dienen kandidaten te beschikken over het volgende profiel:

• Je hebt een groot netwerk binnen je eigen faculteit of bent bereid je in te spannen om een ​​netwerk op te bouwen;
  • Je bent geïnteresseerd in universitaire actualiteiten, studentenpolitiek en onderwijsontwikkeling;
  • Je hebt affiniteit met het behartigen van studentenbelangen;
  • Naast een vaardige sociale benadering, beschik je over een proactieve instelling.  Je bent gewend aan werken in groepsverband;
  • Je bent je bewust van de verantwoordelijkheden die bij het LUS komen kijken. Dit zijn onder andere geregeld vergaderen, bijeenkomsten organiseren en colleges bezoeken voor de Leidse Onderwijsprijs.

Interesse?

Nadere inlichtingen over de functie kunnen worden ingewonnen bij het huidige LUS-lid van jouw faculteit of assessor. Voor overige vragen kun je mailen naar de voorzitter van het LUS, Catrin Böcher, via lus@sea.leidenuniv.nl.

Deadline: 22 mei

Solliciteren kan tot en met 22 mei 2022 per e-mail. Stuur een motivatiebrief (max. 1 A4) en cv naar het huidige LUS-lid van jouw faculteit en de assessor van jouw faculteit.