Universiteit Leiden

nl en

Sociaal

Gezocht: studenten voor het 'Korean Wave'-cultuurfestival op 24 en 25 september

10 augustus 2022

Wellicht hebben jullie het al gehoord in de wandelgangen, maar op zaterdag 24 september en zondag 25 september zal er een groot tweedaags evenement plaatsvinden bij Museum Volkenkunde: ‘De Korean Wave’!  Zo zijn er tijdens het evenement lezingen, demo’s, workshops (o.a. koken, dans, Taekwondo, Korean Beauty) en kraampjes met Koreaanse producten/K-pop merchandise.  

Tentoonstelling: The Korean Wave & I 

Wat zit er achter dat ene K-popnummer? Waar verwijzen uitdrukkingen in de tekst naar? En hoe beïnvloedt muziek de maatschappij en vice versa? Samen met Things That Talk en Taalmuseum krijg je de mogelijkheid om in de wereld te duiken van verhalen in geluid, beeld en objecten. Jij bepaalt hoe je jouw verhaal wilt uitlichten, misschien wil je wel jouw favoriete K-pop album uitlichten of duik je liever in de collectie van Volkenkunde om een link te zoeken tussen het verleden en het heden? Ieder verhaal gaat uit van een beeld dat voor jou belangrijk of interessant is. Dat mag een voorwerp zijn (poster, merchandise, andere Korea-gerelateerde dingen), maar bijvoorbeeld ook een scène uit een film, serie of muziekvideo. 

Wij zoeken nog studenten die mee willen doen aan dit project! In ruil ontvang jij:

  • Een vergoeding van €100 tot €150 (na afronding);
  • Een kans is om met een professioneel team te werken (fotograaf, redacteur, storyteller);
  • Een project dat een mooie aanvulling is op je CV;
  • Jouw verhaal als tijdelijke tentoonstelling in Museum Volkenkunde getoond;
  • Daarnaast krijgen studenten die bereid zijn om kort wat te presenteren gratis toegang tot het evenement (t.w.v. €15).   

Je kan op de website van Things That Talk en het Taalmuseum voorbeelden vinden van studenten die je voor gingen. Heb je interesse? Laat het dan zo snel mogelijk weten via koreanwave@hum.leidenuniv.nl. 

Gezocht: vrijwilligers 

Naast deze twee beeldprojecten, zullen we ook een aantal workshops/activiteiten verzorgen. Denk aan ‘Korean 101’, ‘Schrijf je naam in 한글’ en ‘Korean (drinking) games’. Hiervoor zoeken we studenten/alumni die de Koreaanse taal en cultuur bij het grote publiek willen introduceren. Je krijgt een kleine vergoeding (VVV-bon van €25) en een vrijkaart als je meehelpt aan een van de activiteiten. Geef je op als vrijwilliger via koreanwave@hum.leidenuniv.nl.  

Hopelijk hebben jullie er net zoveel zin in als wij en zien wij jullie in september! 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.