Universiteit Leiden

nl en

Onderwijs

Inschrijven voor vakken en tentamens via MyStudymap

7 juli 2022

MyStudymap

Binnenkort kun je je inschrijven voor de vakken en tentamens van het eerste semester van collegejaar 2022-2023. Dit is verplicht en werkt anders dan voorheen: je schrijft je in via MyStudymap, onderdeel van het nieuwe studentenportaal. 

Uitzonderingen

Ben je voltijd eerstejaars bachelorstudent, volg je een premaster of ben je bij een andere universiteit ingeschreven? Dan verloopt jouw inschrijving anders. Je ontvangt hierover bericht.

Start inschrijfperiode

  • Bachelor: 12 juli 2022 om 13.00 uur
  • Master: 13 juli 2022 om 13.00 uur

Deadline

De uiterste inschrijfdatum vind je in de vakinformatie in de studiegids. Voor de meeste vakken kun je je inschrijven tot 14 dagen voor de start van het onderwijs.

Bij drukte: ticketsysteem

Op drukke momenten werkt MyStudymap met een ticketsysteem om te voorkomen dat het systeem overbelast raakt.Hierdoor kan het enige tijd duren voordat je inschrijvingen verwerkt zijn. Op de pagina Inschrijven voor vakken en tentamens lees je hoe dit werkt. 

Voorkom drukte

Is het voor jou niet noodzakelijk om je direct op 12 of 13 juli in te schrijven? Doe het dan later.

Bereid je voor

  • Bekijk hoe inschrijven via MyStudymap werkt op de pagina Inschrijven voor vakken en tentamens. Hier vind je ook meer informatie over de voorinschrijving voor tentamens. 
  • Als je al een planning gemaakt hebt in MyStudymap, controleer deze dan voor het inschrijven. Mogelijk hebben zich nog roosterwijzigingen voorgedaan.  
  • Stel alvast Multi-Factor Authenticatie (MFA) in op je ULCN account. Dit heb je nodig om in te loggen.
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.