Universiteit Leiden

nl en

Vacature: Student-assistent studentenwelzijn

22 juli 2022

Per september 2022 voor 14 uur per week.

Als student-assistent bij de Well-Being Office zet jij je in voor projecten en evenementen die bijdragen aan een prettiger leef- en studieklimaat aan de Universiteit Leiden. Als kerntaak richt jij je op de organisatie van evenementen voor medestudenten. Ook lever je een bijdrage aan het vergroten van het gemeenschapsgevoel. 

Werkzaamheden

 • Je organiseert eens in de twee weken de Well-being Wednesday; een vast moment waarop we studenten gratis workshops, activiteiten of meet-ups bieden. Dit kan van alles zijn: van workshops, tot een sportles, schildercursus of stadswandeling. 
 • Je helpt de Well-Being Week te organiseren, van 14 tot 18 november. Een week lang kunnen studenten dan door heel de universiteit aan allerlei activiteiten deelnemen. Dit was het programma vorig jaar. 
 • Rond de kerstperiode organiseert de Universiteit Leiden de Winter Weken, waar je ook een bijdrage aan levert. Dit programma is er voor studenten die in de kerstperiode niet naar huis gaan en biedt de kans om elkaar op te zoeken, ook als het onderwijs verder dicht is. 
 • Bovendien kan je als onderdeel van het team, afhankelijk van jouw interesse, ook worden betrokken bij brainstormen, nieuwe projectvoorstellen, communicatie en promotiewerkzaamheden en kan je als afvaardiging/ambassadeur aansluiten bij allerlei overleggen en expertgroepen (zowel binnen de universiteit als daarbuiten). 

Profiel

Wij zoeken voor deze functie een student die… 

 • Zelfstandig kan werken, proactief actie onderneemt en vol ideeën zit; 
 • Een flexibele instelling heeft en het overzicht weet te houden; 
 • Enthousiast is en dit weet te communiceren, in Nederlands en Engels;  
 • Ervaring heeft in het organiseren van activiteiten (denk aan een (bij)baan, commissiewerk of een bestuursfunctie); 
 • Bekend is of affiniteit heeft met de Universiteit Leiden, het thema studentenwelzijn of met (aspecten van) het studentenleven en studentenorganisaties; 
 • In een team kan werken en weet wanneer er afgestemd moet worden en wanneer eigen initiatief wordt gewaardeerd; 
 • In staat is (deels) op locatie te werken (vaak in Leiden, soms voor events in Den Haag).

Aanbod

De functie is voor 14 uur per week van september 2022 tot januari 2023, met mogelijke verlenging. Werkdagen zijn bespreekbaar, en mede afhankelijk van de pieken die bij evenementen komen kijken.  

Solliciteren

We ontvangen graag je CV en motivatiebrief, waarin we onder andere benieuwd zijn naar jouw ideeën in deze functie! Sollicitaties kunnentot 10 augustus 2022 ingezonden worden naar studentwellbeing@sea.leidenuniv.nl.

Meer informatie

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie en de procedure kun je contact opnemen met Kirsten Lelieveld, projectcoördinator studentenwelzijn (k.lelieveld@sea.leidenuniv.nl).

Beschrijving organisatie

De functie van Student-assistent Studentenwelzijn is ondergebracht bij de afdeling Student Support Services. De afdeling heeft tot doel het studiesucces van studenten te bevorderen. Dit doen we door middel van informatie, advies, begeleiding, workshops, cursussen en verschillende programma’s voor (aankomende) studenten (waaronder de introductieweken).  

Binnen de afdeling werken onder meer studentendecanen, studentenpsychologen, studiekeuze- en loopbaanadviseurs en een student well-being office. Daarnaast heeft de afdeling speciale aandacht voor studenten met een vluchteling of Caribische achtergrond en studenten met een functiebeperking. 

Diversiteit 

De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.  

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.