Universiteit Leiden

nl en

Onderwijs

Meld je scriptie aan voor de VNK x PAN Scriptieprijs 2022! (deadline 30 september 2022)

13 september 2022

Dit jaar vindt voor de allereerste keer de uitreiking van de VNK x Pan Scriptieprijs plaats. Op zaterdag 26 november zal tijdens PAN Amsterdam 2022 bekend worden gemaakt wie als allereerste prijswinnaar met de eer en met het mooie geldbedrag van € 1.000 naar huis gaat. Dus: ben jij als kunsthistoricus afgestudeerd op een onderwerp over de kunstmarkt? Of heb je net een pakkende scriptie afgerond over significante kunstcollecties en collectioneurs? Dan is onderstaand bericht zeker interessant voor jou!

Over de VNK x PAN Scriptieprijs

Met de VNK x PAN Scriptieprijs willen de Vereniging van Nederlandse Kunsthistorici (VNK) en PAN Amsterdam onderzoek naar de kunst van het verzamelen en het vakgebied van de kunsthandel stimuleren en onder de aandacht brengen.

Voorwaarden

Voor deze scriptieprijs komen masterscripties in aanmerking die een of meerdere aspecten van het kunst verzamelen en/of de kunsthandel tot onderwerp hebben. De scriptie moet geschreven zijn aan een Nederlandse universiteit. Zowel scripties geschreven in het Nederlands als in het Engels worden in aanmerking genomen. De scriptie kan worden voorgedragen door de scriptiebegeleider of universitair docent, maar scribenten kunnen ook zelf een scriptie aandragen, mits het beoordeeld is met een 7,5 of hoger.

Aanmelden

Aanmelden kan via scriptieprijs@kunsthistorici.nl. Na je aanmelding krijg je een ontvangstbevestiging en verdere instructies voor het aanleveren van je scriptie. De deadline voor aanmelding voor de VNK x PAN Scriptieprijs 2022 is 30 september 2022.

Genomineerden

Begin november worden drie genomineerden bekend gemaakt. Iedere genomineerde krijgt de gelegenheid zijn of haar scriptieonderzoek te presenteren op zaterdag 26 november tijdens het VNK x PAN Podium programma Meet the Scholars, waarna de prijswinnaar bekend wordt gemaakt. De prijs bestaat uit een bedrag van € 1.000 en wordt beschikbaar gesteld door het PAN Educatiefonds.

Jury

De jury van de VNK x PAN Scriptieprijs 2022 bestaat uit:

  • Mark Grol, algemeen directeur PAN Amsterdam
  • Marion van der Marel, penningmeester Vereniging van Nederlandse Kunsthistorici (VNK)
  • Arnold Ligthart, galeriehouder en specialist 19e tot en met 21e -eeuwse schilderkunst
  • Rachel Esner, docent Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en directeur Onderzoekschool Kunstgeschiedenis (OSK)

Meer weten?

Kijk op https://www.kunsthistorici.nl/nieuws/vnk-x-pan-scriptieprijs-2022/ voor het reglement. Je kunt ook mailen met scriptieprijs@kunsthistorici.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.