Universiteit Leiden

nl en

Sociaal, Organisatie

De well-being studentenpoule: praat mee over een betere universiteit

5 oktober 2022

22 september was de kick-off van de well-being studentenpoule. Deze studentenpoule is een groep van studenten die zich hebben aangemeld om mee te denken over relevante thema’s en projecten en om mee te helpen de universiteit beter te maken. Hieronder lees je meer over het onderwerp en de resultaten van de eerste bijeenkomst. Wil je ook aan de studentenpoule deelnemen? Meld je aan en praat mee!

Meld je aan

Een studentenwoonkamer creëren

Het onderwerp van de eerste bijeenkomst was het creëren van een studentenwoonkamer. Na 2 jaar coronamaatregelen gaan er minder studenten naar de campus, terwijl uit de Studentenmonitor blijkt dat er juist meer behoefte is aan sociaal contact. De universiteitsgebouwen bieden nu vooral ruimtes om college te volgen, te studeren en te eten. Studenten zeggen ook dat universiteitsdiensten soms moeilijk te vinden zijn. Daarom denkt de universiteit opnieuw na over hoe de universiteit georganiseerd moet worden om sociaal contact te bevorderen. Door een studentenwoonkamer te creëren komt er een plek waar je als student kunt relaxen en elkaar kunt ontmoeten. Via de studentenpoule zijn studenten betrokken bij de realisatie van de woonkamer. 

Een succesvolle eerste bijeenkomst

In de eerste bijeenkomst deelde de well-being studentenpoule hun meningen over de plannen voor een studentenwoonkamer, hoe de samenwerking tussen studenten eruit moet zien en wanneer we de woonkamer een succes kunnen noemen. Ze hebben veel verschillende ideeën besproken en zijn ook ingegaan op de haalbaarheid en wenselijkheid. Een concreet resultaat is dat we verder zullen gaan met het nieuwe concept van een community driven living room. De studentenpoule zal dit in een follow-up verder bespreken.

Praat ook mee!

De studentenpoule komt elke 6 tot 8 weken bijeen. Er is geen limiet voor het aantal deelnemers en je kunt je op elk moment aanmelden.

Meld je aan
  • Meer weten over de studentenpoule of heb je ideeën voor een volgende bijeenkomst? Mail dan naar Kirsten Lelieveld.
  • Meer weten over de studentenwoonkamer? Mail dan naar Anna Keijzer.
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.