Onderwijs, Organisatie

Psychologie: vacature student-lid Opleidingsbestuur

9 januari 2023

mail student-lid Kirsten Buitelaar
Mail je vragen aan student-lid Kirsten Buitelaar en volg haar op.

Het bestuur van het Instituut Psychologie (Faculteit der Sociale Wetenschappen) zoekt een Student-lid voor het Opleidingsbestuur.

Wil jij meepraten in het bestuur en je medestudenten vertegenwoordigen?

Het Instituutsbestuur van het Instituut Psychologie vindt het belangrijk dat studenten worden betrokken bij beslissingen over onderwijs gerelateerde zaken. Als student-lid van het Opleidingsbestuur is het jouw taak om mee te denken over het onderwijsbeleid. Daarnaast vertegenwoordig jij de stem van de psychologiestudenten en behartig je hun belangen.

Solliciteer uiterlijk 30 januari 2023

Het Opleidingsbestuur bestaat naast het student-lid uit de Opleidingsdirecteur en de Wetenschappelijk directeur en dit bestuur is belast met de zorg voor de kwaliteit en de organisatie van het onderwijs van de bacheloropleiding en de masteropleidingen. Hierbij worden ze ondersteund door beleidsmedewerkers en de opleidingsmanager. Als je graag meer wilt leren over de bestuurlijke processen binnen een opleiding als psychologie, dan is deze baan misschien wel wat voor jou!

Deze vacature is voor de periode van 01-02-2023 tot 01-02-2024. De eerste maand zal bestaan uit de inwerkperiode. Solliciteren kan tot en met 30 januari 2023.

Wat verwachten we van je?

De werkzaamheden van het student-lid van het Opleidingsbestuur zijn:

• Inbrengen van het studentenbelang in de beleidsontwikkeling van het Instituut.
  • Deelnemen aan de (twee)wekelijkse vergaderingen van het Opleidingsbestuur (vergadermoment in overleg te bepalen).
  • Bijwonen van de wekelijkse vergaderingen van het Instituutsbestuur (op maandag).
  • Bijwonen van vergaderingen van de opleidingscommissies (bachelor, master, research master) (veelal op maandag en dinsdag).
  • Eventueel bijwonen van vergaderingen met de onderwijscoördinatoren uit de secties.
  • Eventueel bijwonen van het maandelijks overleg met de sectievoorzitters en het 8-wekelijks overleg met de Instituutsraad (beiden op maandag).
  • Onderhouden van contacten met studenten, studieverenigingen en studentgeledingen van opleidingscommissies (bachelor en master).
  • Onderhouden van contacten met de assessor van het Faculteitsbestuur en mede- studentleden van de faculteit.

Wat kun je van ons verwachten?

• We zullen je vragen om je inbreng vanuit het studentenperspectief.
  • We zullen naar je luisteren en je meenemen in beslissingen.
  • Je zult veel leren over beleidsvoering, besluitvorming en het vertegenwoordigen van je achterban.

Wie ben jij?

• Je bent geïnteresseerd in bestuurlijke processen;
  • Je hebt een proactieve houding;
  • Je bent zelfstandig, flexibel en betrouwbaar;
  • Je bent (bij voorkeur) een derdejaars Bachelor- of masterstudent Psychologie aan de Universiteit Leiden;
  • Je studeert minimaal nog tot februari 2024 een Psychologie opleiding aan de Universiteit Leiden;
  • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden;
  • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in zowel lezen, schrijven als spreken en een goede beheersing van de Engelse taal;

De inspanningen van het student-lid van het Opleidingsbestuur vergen ca. 8 uur per week. Hiervoor wordt een vergoeding als student-assistent gegeven.

Vragen

Als je vragen hebt over de functie, stel ze aan het huidige student-lid Kirsten Buitelaar via k.j.buitelaar@fsw.leidenuniv.nl

Solliciteren

Je kunt je sollicitatie voorzien van een korte motivatiebrief en CV tot en met 30 januari 2023 richten aan:
Mw. Atie Breugem, secretaris van het bestuur van het Instituut Psychologie,
abreugem@fsw.leidenuniv.nl.