Universiteit Leiden

nl en

Financiële tegemoetkoming Europacollege 2023-2024

12 januari 2023

Het ministerie van Buitenlandse Zaken biedt tien studenten een tegemoetkoming voor de studiekosten aan het College of Europe (Europacollege). Het Europacollege is een universitair instituut in Brugge en Warschau. Met verschillende postgraduaten (masters) is het college een belangrijke springplank voor iedereen die wil werken bij de EU.

De tegemoetkoming

Met de tegemoetkoming biedt Nederland tien studenten de kans om het collegegeld voor het academisch jaar 2023-2024 van een volledig masterprogramma op de campus in Brugge en Warschau van €27.000,- te verlagen met €19.000,-. Hierdoor hoeft alleen nog de kost en inwoning zelf betaald te worden.

Voorwaarden

Met een Nederlandse nationaliteit kom je automatisch in aanmerking voor de tegemoetkoming. Via de website van het Europacollege kun je je inschrijven voor één van de studieprogramma’s. Je kunt je inschrijven tot en met 18 januari 2023. Daarna volgen twee selectierondes. De eerste ronde draait onder andere om je aangeleverde motivatiebrief, academische en professionele achtergrond, referenties en taalvaardigheden. De tweede ronde bestaat uit een interview van 15 tot 20 minuten. Op basis van een puntensysteem worden de beste tien Nederlandse studenten geselecteerd voor de tegemoetkoming. 

Bekijk voor meer informatie en inschrijfmogelijkheden de website van de Rijksoverheid.

Meer informatie en inschrijven
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.