Universiteit Leiden

nl en

Onderzoek

Stagevacature: Tijdschrift voor Geschiedenis

3 februari 2023

De redactie van Tijdschrift voor Geschiedenis is op zoek naar een enthousiaste stagiair geschiedenis (BA of MA) voor de redactie van het speciale themanummer ‘Slavernij, kennis en instituten’. Dit dubbelnummer verschijnt aan het einde van 2023, 150 jaar na de afschaffing van het staatstoezicht in Suriname (1863-1873) dat was gevolgd op de administratieve afschaffing van de slavernij in 1863. Voor dit themanummer is er een nadrukkelijke samenwerking aangegaan tussen niet aan universiteiten verbonden Zwarte historici en aan Nederlandse universiteiten verbonden historici.

Voor de redactie van dit nummer zoeken wij een stagiair die een onderzoek wil verrichten in catalogi en krantenarchieven naar de historische publicatiecultuur rondom de geschiedenis van de Nederlandse slavernij. De stagiair zal ook redactionele werkzaamheden verrichten en bijdragen aan de organisatie van publieksbijeenkomsten ter gelegenheid van de verschijning van het themanummer.   

De redactie zoekt:

  • een geschiedenisstudent (BA of MA) met interesse in de geschiedenis van slavernij en historisch redactioneel werk

De redactie biedt aan:

  • werken aan een speciaal themanummer gewijd aan kennis van slavernij en instituten
  • kennismaking met het redactieproces achter een van de oudste en meest toonaangevende historische tijdschriften in Nederland
  • toegang tot een groot netwerk van Nederlandse en Vlaamse historici die bezig zijn met in state-of-the-art onderzoek en het redactionele veld
  • (na overleg) 10 tot 15 ECTS of een kleine stagevergoeding, ingang en duur van de stage in overleg

Heb je belangstelling? Stuur ons dan graag vóór 15 maart 2023 je motivatiebrief en cv, via het e-mailadres tvg1@hum.leidenuniv.nl, t.a.v. Claire Weeda.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.