Universiteit Leiden

nl en

Onderwijs

CDL winnaar van de NSE studieverenigingenwedstrijd

22 maart 2023

Dit jaar heeft Chemisch Dispuut Leiden (CDL) met 43,63% de wedstrijd tussen de studieverenigingen met de relatief meest ingevulde enquêtes gewonnen! Dat maakte assessor Ava Bauer afgelopen dinsdag 21 maart 2023 bekend in de FooBar. CDL gaat er vandoor met een prijs van 500 euro om een activiteit voor hun leden te organiseren. Op de tweede plek kwam de Leidsche Biologen Club met 42,98%. Zij mogen een bedrag van 250 euro besteden aan een activiteit.

Sven Joziasse (CDL), Anne van Gerven (CDL), Jim de Wolf (CDL), Bart de Smit (vice decaan FWN) en Ava Bauer (assessor)

Koekjes uitdelen

De zes studieverenigingen van de faculteit hebben zich allemaal hard ingezet om zoveel mogelijk studenten de NSE in te laten vullen. Zo werd promotie gemaakt via de mail en social media. Daarnaast konden studenten na het invullen van de NSE een koek ophalen bij het hok van hun vereniging. Het bestuur van CDL ging nog een stapje verder: zij besloten de koekjes naar hun leden te brengen tussen colleges door, om zo elke jaarlaag te motiveren om de NSE in te vullen.

NSE

De laatste week was razend spannend; de top 4 studieverenigingen liggen dan ook erg dicht bij elkaar. De Leidsche Flesch, Shift, Aesculapius en SV LIFE behaalden respectievelijke scores van 42,32%, 40,69%, 34,44% en 31,75%. Het totaal van de faculteit W&N kwam daarmee uit op bijna 40%, met 2561 ingevulde enquêtes! Het universitaire gemiddelde was 38,09%.

Terugkoppeling

In de NSE geven studenten hun oordeel over allerlei aspecten van hun opleiding, bijvoorbeeld de vakken, docenten, communicatie en arbeidsmarktvoorbereiding. Uit de resultaten van de NSE kan de universiteit opmaken wat al goed gaat, maar ook signaleren waar nog verbeteringen nodig zijn. Zo zorgt het invullen van de NSE voor betere opleidingen. Daarnaast helpen de resultaten aankomende studenten kiezen welke opleiding het best bij hen past.

Toelichting resultaten per opleiding
Voor de resultaten per opleiding geldt dat bachelor- en masteropleidingen met eenzelfde richting zijn samengevoegd. Bij Informatica zijn daarnaast ook de specialisaties in de bachelor en de masters Computer Science, ICT in Business en Media Technology samengevoegd. Bij Wiskunde zijn ook de resultaten van de master Statistical Science meegenomen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.