Universiteit Leiden

nl en

Onderwijs

Stage lopen bij de Rechtbank Rotterdam?

28 maart 2023

Leer het reilen en zeilen van de Rechtbank

Wil je weten hoe het is om te werken in een rechtbank? Wil je praktijkvaring opdoen en vooral veel zittingen bijwonen? Meld je dan aan voor een stage bij de Rechtbank Rotterdam. In een half jaar tijd leer jij precies wat het inhoudt om in de Rechtbank te werken voor een specifiek rechtsgebied; van handelsrecht tot Jeugdrecht, voor bijna iedere discipline is een stageplek beschikbaar.

Wat ga je doen?

Onder begeleiding ga je actief meedraaien in de rechtbank. Zo zul je zittingen bijwonen, een proces verbaal schrijven, zelfstandig de taken uitvoeren van griffier... Maar je zult ook je eigen vonnissen schrijven en het jurisprudentieoverleg ondersteunen. Ofwel, jij leert hoe het is om in de rechtbank te werken. En daar staat ook nog een mooie stagevergoeding tegenover!

Wanneer is deze stage?

De stage loopt van september 2023 tot februari 2024.

Tot wanneer kun je je aanmelden?

Aanmelden kan tot en met 17 april.

Meer informatie?

Wil je toch eerst nog iets meer te weten komen over deze stage? Kom dan naar de Meet & Greet borrel op 11 april. Vanaf 16:00 uur organiseert rechtbank Rotterdam een Meet & Greet met medewerkers van de rechtbank van de verschillende rechtsgebieden. Tijdens de bijeenkomst informeren we je over de inhoud van de stageplekken bij de verschillende rechtsgebieden en organiseren we speeddates. We sluiten af met een borrel.

Meld je uiterlijk vrijdag 7 april 2023 aan via stage.bedrijfsvoering.rotterdam@rechtspraak.nl.

Geïnteresseerd?

Lees de volledige vacaturebeschrijving stage Rechtbank Rotterdam.

Foto met beschrijving over de vacature stagiair Rechtbank Rotterdam
Meet & Greet Rechtbank Rotterdam
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.