Universiteit Leiden

nl en

Onderwijs, HR

Vacature: student-lid in het bestuur van de Honours Academy!

15 mei 2023

Ben jij een (oud-)honoursstudent en heb je interesse in een uitdagende bijbaan in het hart van innoverend onderwijs? Lees snel meer over de functie van student-lid in het bestuur van de Honours Academy!

Vacature-informatie

 • Functie-categorie: Student-assistent
 • Omvang: 12 uur per week
 • Locatie: Leiden, Oude Sterrewacht, Sterrenwachtlaan 11
 • Sluitingsdatum vacature: 31 mei 2023 23:59 uur (zie details onderaan deze pagina)
 • Sollicitatiegesprekken: maandag 5 juni en donderdag 8 juni.

Werkzaamheden

Als student-lid (assessor) in het bestuur van de Honours Academy behartig je de belangen van alle honoursstudenten aan de Universiteit Leiden, van Pre-University-studenten tot en met bachelor- en masterhonoursstudenten. Samen met de Dean (Jacobijn Gussekloo), de Onderwijsdirecteur (Eline Bergijk) en de Portefeuillehouder Bedrijfsvoering (Floortje Daemen) overleg je en neem je besluiten op belangrijke terreinen. Je denkt mee over studentzaken, onderwijsbeleid en de toekomst van de Honours Academy.

Concrete werkzaamheden:

 • Je participeert in het tweewekelijks bestuursoverleg en het teamoverleg van de Honours Academy;
 • Je participeert in overleggen van het bestuur met bijvoorbeeld de faculteiten, de Universiteitsraad en de Adviesraden;
 • Je organiseert en leidt de onderwijsadviescommissies van onze honoursprogramma’s;
 • Je onderhoudt contact en overlegt met studenten van de onderwijsadviescommissies en het Leids Assessoren Overleg (LAssO);
 • Je draagt bij aan het inclusieve en diverse karakter van het honoursonderwijs;
 • Je bedenkt en organiseert activiteiten voor honoursstudenten;
 • Je bent verantwoordelijk voor de ‘activiteitenmail’ voor honoursstudenten, waarin je ze informeert over interessante activiteiten, conferenties en bijeenkomsten;

Profiel

 • Je bent een betrokken honoursstudent, die minimaal één honoursprogramma volgt of heeft gevolgd;
 • Je hebt een proactieve houding en bent initiatiefrijk;
 • Je hebt een duidelijke visie op diversiteit en inclusiviteit binnen de Universiteit vanuit het studentenperspectief en de wijze waarop implementatie hiervan in het honoursonderwijs kan plaatsvinden;
 • Je bent in staat om kritische en constructieve feedback te geven en ontvangen.
 • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden in het Nederland en Engels

Organisatie

Aan de Honours Academy volgen vwo-scholieren, bachelorstudenten en masterstudenten extra onderwijs naast hun reguliere studie. Het honoursonderwijs is voor studenten die meer willen en kunnen en is multidisciplinair, persoonlijk en toekomstgericht. In zowel verdiepende als verbredende programma’s kiezen studenten hun eigen weg en maken op die manier hun ambities waar. De Honours Academy wil een proeftuin zijn en onderwijsinnovatie op die manier binnen de gehele universiteit stimuleren. 

De Honours Academy is een organisatie die samenwerkt met alle faculteiten en rechtstreeks valt onder het College van Bestuur. Het team bestaat uit het bestuur en ongeveer twintig medewerkers (inclusief student-assistenten) die onderwijs organiseren en coördineren voor de volgende honoursprogramma’s:

Diversiteit

De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die in haar instelling nu ondervertegenwoordigd zijn. Bij de Honours Academy kom je terecht in een prettige, kleinschalige werkomgeving, waarin iedereen zichzelf kan zijn. Wij zien uit naar wat jij aan ons team kunt toevoegen!

Wij bieden

Een interessante functie binnen een jonge, dynamische organisatie op de prachtige Oude Sterrewacht.

Je wordt aangesteld bij het detacheringsbureau van de Universiteit Leiden, JobMotion. Het salaris bedraagt, afhankelijk van je studiejaar, minimaal €759 bruto per maand en maximaal €825 bruto per maand (op basis van een aanstelling van 12 uur per week).  

De precieze aanstellingsdatum wordt vastgesteld in overleg maar is uiterlijk eind augustus, met de voorwaarde dat je in juni enkele dagen beschikbaar bent voor je inwerkperiode. Je wordt aangesteld voor de duur van 1 jaar. Eventuele verlenging is mogelijk met wederzijds goedvinden.

Meer informatie

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met Maarten Kolpa, de huidige assessor, via assessor@ha.leidenuniv.nl.

Meer informatie over de Honours Academy kun je vinden op onze website en in ons jaarverslag

Solliciteren

Motivatiebrief en CV kunnen tot en met woensdag 31 mei per e-mail worden gericht aan prof.dr. Jacobijn Gussekloo, Dean van de Honours Academy, via solliciteren@ha.leidenuniv.nl.

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op maandag 5 juni en donderdag 8 juni.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.