Universiteit Leiden

nl en

Onderzoek

Zend je scriptie in voor de Tiele-Stichting Scriptieprijs 2023

6 juni 2023

Heb jij in het afgelopen collegejaar een scriptie geschreven op het gebied van de boekwetenschap? En wil je jouw scriptie niet laten verstoffen, maar onder de aandacht brengen van vakgenoten? In 2023 schrijft de Tiele-Stichting weer een prijs uit voor de beste boekwetenschappelijke scriptie.

Tiele-scriptieprijs 2023

De Tiele-Stichting looft een prijs uit voor de beste scriptie op het gebied van de boekwetenschap in de ruimste zin van het woord. Deelname staat open voor iedere studerende aan een hbo- of wo-opleiding in Nederland en Vlaanderen. De scriptie moet zijn afgerond en door de onderwijsinstelling aanvaard in het academisch jaar 1 september 2022 - 1 september 2023. Wil je meedoen, stuur je scriptie dan in vóór 1 oktober 2023.

Prijs en publicatie

Voor de beste inzending looft de Tiele-Stichting een prijs van € 1.000,- uit. Daarnaast streeft de Tiele-Stichting ernaar om in overleg met de auteur de scriptie te (doen) publiceren in een passend vakblad, op internet of als afzonderlijke publicatie. De stichting wordt daartoe gesteund door de Stichting Frederik Mullerfonds, die een subsidie van maximaal € 1.000, - voor de gemaakte kosten beschikbaar stelt.

Inlichtingen en inzending

Inlichtingen over de scriptieprijs zijn te verkrijgen via info@tiele-stichting.nl. Voor meer
informatie kun je ook terecht op onze website: www.tiele-stichting.nl.

De scriptie dient als een PDF-document gezonden te worden aan info@tiele-stichting.nl. Na ontvangst wordt een bevestiging gestuurd.

Over de Tiele-Stichting

De Tiele-Stichting wil de wetenschap van het boek in al haar aspecten bevorderen. Zij doet dit onder andere door middel van het instellen van leerstoelen, het (doen) uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek, het (doen) uitgeven van wetenschappelijke publicaties, het organiseren van symposia en lezingen en sinds 2007 door het bekronen van opmerkelijke scripties.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.