Universiteit Leiden

nl en

Facilitair

Toegang tot Anna van Buerenplein met de auto: registratie vereist

12 juni 2023

Leiden University College (LUC) is gevestigd aan het Anna van Buerenlein 301, naast de huidige Tweede Kamer. Vanwege aangescherpte veiligheidsmaatregelen zijn de regels omtrent toegang tot het plein met de auto aangescherpt. 

Onder het Anna van Buerenplein bevindt zich een Q-Park parkeergarage. Deze blijft vrij toegankelijk. Het is daarom aan te raden om alleen toegang tot het Anna van Buerenplein aan te vragen indien dit noodzakelijk is, bijvoorbeeld bij het uitladen van zwaar materieel. Voor overige bezoeken kan gebruik gemaakt worden van de parkeergarage.

Hoe werkt het?

Het plein is met de auto bereikbaar via het de prinses Irenestraat, tussen New Babylon en de tweede kamer in. Hier staan verkeerspalen die de toegang tot het plein beperken. 

Openingstijden

Het Anna van Buerenplein is met de auto toegankelijk gedurende bepaalde tijden. Op maandag t/m vrijdag is het plein toegankelijk van 05:00 - 07:00 en 10:00 - 11:30, en op zaterdag en zondag van 06:00 - 11:30. Buiten deze tijden is het mogelijk om een ontheffing aan te vragen bij de gemeente voor het openen van de verkeerspalen. Als alternatief is er de mogelijkheid om te parkeren in de Q-Park onder het Anna van Buerenplein. Deze parkeergarage is toegankelijk zonder vergunning. 

Registratie

Iedere bezoeker met auto moet door LUC worden aangemeld in een online portal, zodat de bewaking van de Tweede Kamer weet welke bezoekers verwacht worden. Toegang tot het plein kan aangevraagd worden door een mail te sturen naar de LUC Info Desk met de volgende informatie:

  • Naam
  • Telefoonnummer
  • Datum
  • Naam van de bestuurder (als deze anders is dan naam van de aanvrager)
  • Kenteken
  • Voor wie komt u?
  • Wat is de reden van het bezoek?

Vragen kunnen worden voorgelegd aan de Info desk van LUC (info@luc.leidenuniv.nl).
 

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.