Universiteit Leiden

nl en

Sociaal

Geef je op voor een Student Support Group!

20 september 2023

Wat zijn Student Support Groups?

Student Support Groups zijn veilige, vertrouwelijke omgevingen waar je kunt leren, delen en anderen kunt ontmoeten. Sluit je aan bij één van de groepen en draag bij aan een gericht gesprek op basis van jouw eigen ervaringen, samen met zeven andere studenten en een student-trainer. De sessies vinden één keer per week plaats, zes weken lang.

Bij welke Support Groups kan ik me aansluiten?

Als je interesse hebt in het aansluiten bij één van de support groups, bezoek dan het aanmeldformulier onderaan de pagina. Je kunt je inschrijven tot 4 oktober 2023.

In de well-being support group ontmoet je medestudenten, deel je ervaringen, werk je aan je doelen, praat je over emoties en nog veel meer. Well-being support groups bieden een veilige en vertouwelijke omgeving waarin je in contact komt met je medestudenten om je ervaringen te delen. De groepen bestaan uit maximaal acht studenten van verschillende faculteiten en leeftijden en staan onder begeleiding van een student-trainer. Neem deel en doe een bijdrage op basis van je eigen ervaringen.

Ben je een student met een vluchtelingenachtergrond of een student uit Suriname of het Caribisch gebied? Veel studenten die nieuw zijn in Nederland of de universiteit kunnen een beetje hulp gebruiken in hun weg vinden binnen de universiteit, in Nederland en in de Nederlandse cultuur. Deze groep richt zich op deze nieuwe studenten, om zich aan te passen aan het leven in Nederland. In deze groep kom je samen met zeven medestudenten en een student-trainer om te praten over deze zaken en om een sociale band op te bouwen.

Studenten in deze leeftijdcategorie kunnen voor moeilijke uitdagingen komen te staan. Je moet bijvoorbeeld aanvullende verantwoordelijkheden combineren met je studie, en het vinden van een stage zou wel eens lastiger kunnen zijn. In deze support group ga je samen met zeven medestudenten en een student-trainer ervaringen delen en praten over mentaal welzijn.

Wil jij de mogelijkheid hebben om te praten over het omgaan met geld? In deze support group krijg je begeleiding, tips en trucs over het beheren van je financiën als student. Je kunt leren van de ervaringen van medestudenten en, door dat te doen, zelf comfortabeler worden met het praten over geldzaken.

Je volgt een vooropgezette reeks aan onderwerpen die je zullen helpen om een overzicht te krijgen van wat je wilt verbeteren. Je zult ook leren te werken met een persoonlijke budgetplanner, waar je heen kunt met specifieke financiële moeilijkheden, en hoe je vertrouwen krijgt in het beheren van je eigen financiën. 

Dit is een groep voor mensen met of zonder diagnose van AD(H)D, die op zoek zijn naar ondersteuning en herkenbaar contact met medestudenten. Je kunt in deze groep ervaringen delen, advies geven en krijgen en meer leren over het omgaan met AD(H)D. Je volgt een vooropgezette reeks aan discussieonderwerpen, die onder meer gaan over relaties, het onder controle houden van emoties en planning.

De AD(H)D support group is een toevoeging op de diensten die worden aangeboden door Fenestra.

Deze groep is bedoeld voor studenten die wat meer advies en begeleiding willen over het voorbereiden op hun toekomstige carrière. Je zult ervaringen delen met medestudenten en hulp en advies krijgen over zowel persoonlijke als professionele groei. Deze groep biedt tevens een goede plek om elke onzekerheid aan te kaarten die je hebt over het leven na de universiteit. Je volgt een vooropgezette reeks aan onderwerpen.

De Career Support Group is een aanvulling op de diensten die worden aangeboden door Career Services.

De universiteit ervaren als de eerste in je familie kan zowel spannend als uitdagend zijn, maar het is bovenal moeilijk te begrijpen voor studenten die al familie hebben op de universiteit. Mocht je dat ervaren, sta je niet alleen. Deel je ervaringen en vind je weg in deze nieuwe academische wereld samen met je medestudenten, die ook voor het eerst studeren in hun familie en soortgelijke uitdagingen aangaan.

Voor alle boekenliefhebbers onder ons: We nodigen je graag uit voor onze welzijnsboekenclub! Je leest het boek in je vrije tijd en we komen één keer bij elkaar om al onze ingevingen en meningen met elkaar te delen. Er is maar één vereiste en dat is dat je van boeken houdt. Wij zullen het boek voor je regelen, en ervoor zorgen dat er iemand klaarstaat om de boekbespreking te leiden. Heb jij zin om andere studenten te ontmoeten en samen een nieuwe ervaring op te doen? Schrijf je dan snel in! De bijeenkomst vindt plaats in de week van 27 november.

Let op: dit is geen reguliere Student Support Group, maar een aanvulling op de al bestaande groepen. Ook als je niet deelneemt aan een Support group, ben je meer dan welkom om je in te schrijven. De deadline is 4 oktober. Er zijn beperkte plekken beschikbaar.

Let op: de Study Groups werken met een apart formulier, bereikbaar via de onderstaande knop.

Studeer jij het liefst op een plek zonder afleiding en in groepsverband voor die stok achter de deur? Meld je dan aan voor een study support group in de prikkelarme studiezaal. In een study support group kun je medestudenten ontmoeten, samen studeren, obstakels en overwinningen delen en nog veel meer. Study support groups bieden een vaste dag en tijd per week waarop je wordt aangemoedigd om samen met medestudenten te studeren. In de prikkelarme studiezaal wordt studeren met zo min mogelijk afleiding ondersteund doordat je gebruik mag maken van geluiddempende koptelefoons en privacyschermen. Dit alles wordt gefaciliteerd onder begeleiding van een vrijwilliger.

Aan het begin van de studiesessie check je samen in en gedurende het de sessie neem je gezamenlijk pauzes zodat je optimaal kan blokken. De groepen bestaan uit maximaal 8 studenten van verschillende faculteiten en leeftijden. Doe mee en help jezelf en je medestudent! De study groups zijn een onderdeel van de student support group.

Aanmelden Study Groups

Aanmeldformulier

Je kunt het aanmeldformulier voor alle support groups hier vinden, waar je één of meerdere groepen kunt kiezen om aan deel te nemen. Wees bewust dat de sluitingsdatum op 4 oktober 2023 is en de aanvangsdatum van de eerste groep nog niet vaststaat.

Aanmelden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.