Universiteit Leiden

nl en

Sociaal

Vacature: Word jij de nieuwe podcast host van de Leiden Lawcast?

20 september 2023

Ben jij een nieuwsgierige student met een onbedwingbare interesse in recht en journalistiek in de breedste zin van het woord? En wil jij het nieuwe gezicht en de stem zijn van de Leiden Lawcast, dé podcast van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid? Dan zijn we op zoek naar jou! 

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid is namelijk op zoek naar twee: 

PODCAST HOST 8u p/w (0.1 fte)  

Van de toeslagenaffaire tot aan rechtsprekende computers en van PFAS tot aan MeToo: het is allemaal voorbijgekomen in de Leiden Lawcast. In de afleveringen vroegen we wetenschappers, alumni én professionals het hemd van het lijf over allerlei juridische en criminologische onderwerpen. En we gaan door, want er zijn nog veel meer actuele thema’s waarover wij podcasts willen maken! 

Daar hebben we jou dus voor nodig. Als podcasts host ben jij degene die, samen met je co-presentator, de gasten van de Leiden Lawcast interviewt. Je start met een voorgesprek met de gasten, waarbij je je goed hebt verdiept in het onderwerp en de spreker. Daarna kun je aan de slag om de podcast op te nemen. Je bent daarom een vlotte spreker, je kunt snel verbanden leggen en je hebt ervaring of bent handig met audioapparatuur, of je staat ervoor open om dit te leren. Als alles is opgenomen, monteer je het vraaggesprek tot een echte Leiden Lawcast! De verspreiding van de afleveringen doe je samen met je collega’s van de afdeling Marketing en Communicatie van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, met wie je ook samen de onderwerpen bedenkt en de afleveringen evalueert. Zo zorgen we er samen voor dat de Leiden Lawcast een sterk merk blijft! 

Geïnteresseerd?

Stuurje motivatie & CV naar communicatie@law.leidenuniv.nl en grijp je kans om mee te werken aan dit mooie project. Je motivatie mag een brief zijn, maar ook een audiofragment of video!

Vragen? Neem contact op met Mireille van der Stoep via communicatie@law.leidenuniv.nl

Leiden Lawcast op Spotify

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.