Universiteit Leiden

nl en

Onderwijs

Verbreed je horizon: meld je aan voor een Bachelor Honours Class!

9 november 2023

Zit jij in het derde jaar van je bachelor? En lijkt het je leuk om samen met studenten van andere opleidingen aan je persoonlijke en academische ontwikkeling te werken? Meld je dan voor 19 november aan voor een Bachelor Honours Class

Wat zijn Bachelor Honours Classes?

Bachelor Honours Classes (5 EC) zijn kleinschalige, interdisciplinaire vakken waarin je buiten de gebaande paden van je reguliere studie treedt. Ze gaan bijvoorbeeld over maatschappelijke onderwerpen of richten zich op het onwikkelen van vaardigheden die in je opleiding minder aan bod komen. Het aanbod van de classes kun je bekijken in de studiegids.

Voor studenten van het Honours College is het volgen van een Bachelor Honours Class verplicht. Zij kunnen dit in hun tweede of derde studiejaar doen. Daarnaast mogen ook reguliere derdejaars bachelorstudenten zich aanmelden. Voor hen is een beperkt aantal plekken beschikbaar, dat varieert per class. 

De aanmeldingen zijn geopend!

Inschrijven voor een Bachelor Honours Class kan via ons online registratiesysteem honoursacademyleiden.nl tot en met 19 november 23:59 uur. Je hoeft je dus niet aan te melden via uSis. Bij de inschrijving word je gevraagd jouw gegevens in te vullen en een korte motivatiebrief te schrijven voor de classes die je graag wilt volgen.

Selectie

Om de kleinschaligheid van het onderwijs te waarborgen zullen docenten selecteren op basis van de motivatiebrieven. Wij geven jou bij de inschrijving de optie om  1e, 2e, 3e en 4e  keuze aan te geven. De docenten zullen na afloop van de inschrijfperiode studenten selecteren voor hun Bachelor Honours Class. De uitslag van de selectie voor het tweede semester wordt uiterlijk 4 december per e-mail bekend gemaakt. 

Meer informatie

Mocht je nog vragen hebben over de Bachelor Honours Classes en de aanmelding, dan kun je op onze website kijken voor meer informatie of ons bereiken via baclasses@ha.leidenuniv.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.