Universiteit Leiden

nl en

Onderwijs

Honoursconferentie 2024: deel jouw honourservaring of geniet als bezoeker!

5 december 2023

  • Ben jij een honoursstudent (bachelor/master) en lijkt het je leuk om jouw ervaringen of producties te delen met de honours community?
  • Ben je benieuwd welke inzichten andere honoursstudenten hebben opgedaan?
  • Ontmoet je graag studenten van andere honoursprogramma's op bachelor- en masterniveau?

Is het antwoord op één van deze vragen 'ja'? Zet dan snel de Honoursconferentie van 29 februari 2024 in je agenda!

Wat is de Honoursconferentie?

Honoursonderwijs daagt studenten uit om over de grenzen van hun wetenschappelijke discipline heen te kijken en brengt studenten van verschillende opleidingen met elkaar in contact. In die geest is de Honoursconferentie ontstaan: een moment om studenten van allerlei honoursprogramma's samen te brengen. Een moment, ook, om elkaar te inspireren en nieuwe ideeën op te doen. 

De conferentie vindt plaats in de Oude Sterrewacht van 17:00-19:00 uur. Op de conferentie kun je zelf iets presenteren of genieten van de producties van anderen. 

Doe mee!

Dit jaar bestaat de Honours Academy 10 jaar. Deze versie van de Honoursconferentie zal daarom extra bijzonder worden. Wees erbij en meld je snel aan als presentator of bezoeker!

Door het formulier in te vullen, kunnen we het event beter voorbereiden en tot een succes maken. We zien uit naar jouw aanmelding!

Over de inzendingen

De conferentie bestaat uit een reeks presentaties van honoursstudenten. Deze hebben bijvoorbeeld betrekking op een vak, bevinding, ervaring, stage, onderzoeksproject of creatieve productie in het kader van Honours. Studenten kunnen individueel of in groepsverband een presentatie aandragen. 

Ben jij momenteel deelnemer aan een honoursprogramma? Dan nodigen we je van harte uit om bij te dragen! De deadline voor het insturen van presentaties is 4 februari 23:59 uur. Uiterlijk 11 februari hoor je van de organisatie of en hoe je inzending wordt opgenomen in het programma van de honoursconferentie. 

FAQ presenteren & inzendingen

Huidige deelnemers van de onderstaande honoursprogramma's kunnen een presentatie insturen via de aanmeldknop op deze pagina. 

Te denken valt aan:

  • Een inspirerende ervaring met een vak, stage of onderzoeksproject in het kader van Honours.
  • Iets bijzonders dat je geleerd hebt tijdens Honours en je graag met anderen wilt delen.
  • Een creatieve productie, zoals een poster, video of installatie die je gemaakt hebt tijdens Honours. NB: Hiervoor geldt dat je waarschijnlijk geen 'slot' krijgt voor een presentatie, maar wel een plek waar je jouw product kunt tonen en toelichten aan bezoekers. De organisatie neemt hierover contact met je op, uiterlijk 11 februari. 
  • De presentatie mag maximaal 10 minuten duren (in zijn geheel).
  • Gebruik taal die toegankelijk is voor studenten uit andere disciplines. Dit is om ervoor te zorgen dat je kunt leren van verschillende disciplines zonder dat je voorkennis nodig hebt. 
  • Je mag individueel presenteren of in groepjes.

NB: Afhankelijk van het aantal inzendingen kunnen we je vragen om de vorm van je presentatie aan te passen. Je wordt hierover uiterlijk 11 februari geïnformeerd. 

Meer informatie

Voor vragen kun je contact opnemen met de assessor van de Honours Academy, Veerle Berk: assessor@ha.leidenuniv.nl.

Foto: Eric van den Bandt

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.