Universiteit Leiden

nl en

Sociaal

Blijf in contact - ook tijdens de feestdagen

21 december 2023

De feestdagen komen eraan, dat betekent een periode zonder onderwijs en voor sommige studenten ook zonder contactmomenten met elkaar. We willen je graag nog het een en ander meegeven voordat je de feestdagen ingaat.  

Activiteiten

Zeker in deze periode benadrukken we het belang om niet alleen te blijven, om elkaar (online) op te zoeken en in verbinding te blijven. In dit bericht tref je diverse initiatieven om in contact te komen met andere studenten. 

Contact

Als je behoefte hebt aan contact, dan kan dat, ook tijdens de feestdagen. Bij behoefte aan een luisterend oor of een dringende hulpvraag, vind je hier een overzicht aan van mogelijke contacten. 

Winter Weken Universiteit Leiden

Doe mee en sluit je aan bij de Winter Weken in zowel Leiden als Den Haag, om gezamenlijk de feestdagen in te luiden! Tussen 19 december en 2 januari kun je gratis deelnemen aan diverse leuke activiteiten. Samen met medestudenten kun je diverse activiteiten ondernemen, of met elkaar genieten van een lekker hapje (we see you, foodies!). Variërend van bordspelletjes, kerst karaoke, boulderen, creatieve workshops, samen lunchen tijdens kerst tot een oliebollen wandeling op oudjaarsdag. Bijna elke dag is er wel een activiteit waar je aan mee kan doen! Check het programma hier

Wat kan er nog meer? Check de Uni-Life app!

Door Uni-Life te downloaden kom je meer te weten over wat er allemaal gebeurt tijdens de feestdagen. Misschien kom je wel een leuk event of een leuke vereniging tegen waar je eerst nog niet van het bestaan wist. Ook kun je een community bouwen met studenten die dezelfde interesses hebben als jij. Je komt erachter door het downloaden van de app! Je vindt hier het hele jaar door een overzicht van verschillende sociale activiteiten.

Luisterend oor

De universiteit is gesloten van 25 december tot en met 3 januari. Als je in deze periode behoefte hebt aan contact, dan vind je hieronder een aantal belangrijke telefoonnummers. Voor studiegerelateerde vragen kun je weer terecht bij jouw studieadviseur na de vakantie.

Behoefte aan een luisterend oor? Neem contact op met onze collega’s van Rapenburg100.

  • Telefoonnummer 071 - 744 0168
  • Dagelijks bereikbaar (7 dagen per week) tussen 16.00-18.00 – 20.00-22.00 
  • Ook tijdens de feestdagen!  

Dringend hulp nodig?

  • Heb je dringend (psychologische) hulp nodig? Neem contact op met je eigen huisarts. Buiten kantoortijden kun je terecht bij de huisartsenposten in Leiden en Den Haag
  • Heb je geen huisarts, dan vind je hier meer informatie over het verkrijgen van een huisarts. 
  • Bel in geval van nood of levensbedreigende situaties 112. 
  • Worstel je met suïcidale gevoelens? Bel 113 of chat op 113.nl. 

Studentenwelzijn

De universiteit biedt het hele jaar door ondersteuning en activiteiten aan op het gebied van studentenwelzijn en studievaardigheden. Geef je op voor de maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van gratis activiteiten, verschillende mogelijkheden om andere studenten te ontmoeten en trainingen. Benieuwd naar het gehele aanbod? Bekijk de Roadmap studentenwelzijn.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.