Universiteit Leiden

nl en

Organisatie

Stel je kandidaat voor de universitaire verkiezingen 2024

26 maart 2024

Van 22 tot en met 25 april 2024 worden de universitaire verkiezingen gehouden. Je kunt je hier op 26 of 27 maart kandidaat voor stellen. Als student kun je dit jaar kandideren voor de Universiteitsraad, alle faculteitsraden en de studentenraad LUMC. Wil jij je komend jaar inzetten om de belangen van studenten te behartigen?

Wat doet de medezeggenschap?

De Universiteitsraad, de Faculteitsraden en de Dienstraden volgen het bestuur van onze universiteit kritisch, geven gevraagd en ongevraagd advies en beslissen mee over belangrijke onderwerpen. De Universiteitsraad doet dat op het niveau van het College van Bestuur, de Faculteitsraad doet dat op het niveau van de faculteit, en de Dienstraad doet dat op het niveau van de centrale diensten. Lees meer over hun werk en contactgegevens op de campagnepagina.

Waarom zou ik me kandidaat stellen?

Niet alleen biedt een rol in de medezeggenschap de kans om studenten- en personeelsbelangen te vertegenwoordigen, het zorgt ook voor goed bestuur. Daarnaast biedt het je de kans om jezelf te ontwikkelen op het gebied van netwerken, onderhandelen, argumenteren en beoordelen van beleid. Ook ben je altijd als eerste op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de universiteit!

Hoe stel ik me kandidaat?

Je kunt je kandidaat stellen door de juiste formulieren in te vullen en deze in te dienen bij het stembureau. Hoe je dat precies doet, lees je op de pagina Stel je kandidaat. Op de campagnepagina

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.