Universiteit Leiden

nl en

Onderwijs

Solliciteer voor 1 juli voor de zomerinstroom van het Honours College Law

17 juni 2024

Ben jij enthousiast, nieuwsgierig en gemotiveerd? Kan en wil jij meer qua studie en onderwijs, en vind je onderzoek én praktijk interessant? Dan ben je bij Honours College Law (HC Law) aan het goede adres! 

Bij de zogenoemde ‘zomerinstroom’ van HC Law volg je vanaf het eerste semester in je 2e studiejaar een extra onderwijs- en activiteitenprogramma van 30 EC studiepunten. Dat is verspreid over je gehele bachelor periode. 

Binnen dit programma krijg je de mogelijkheid om, samen met gelijkgestemden, meer uit jezelf en je talenten halen en je op zowel persoonlijk als professioneel vlak (verder) te ontwikkelen. 

Honours College Law:

  • is verbredend en verdiepend; 

  • biedt een divers vakkenaanbod met andersoortige onderwerpen en thema’s; 

  • biedt kleinschalig onderwijs; 

  • heeft geen tentamens, maar andere toetsvormen zoals (schrijf)opdrachten en presentaties; 

  • leert je vanuit andere disciplines kijken naar je eigen vakgebied. 

Het programma levert je nieuwe en aanvullende inzichten op die je ook helpen bij de reguliere studie. Daarbij is er een actieve community van studenten binnen HC Law en de studievereniging JHV Themis

Let op: Je bent toelaatbaar als je na het tweede semester 60 EC met een gemiddeld cijfer van een 7 (+) hebt behaald. HC Law staat open voor studenten van alle afstudeerrichtingen van de bachelor Rechtsgeleerdheid, Notarieel Recht, Fiscaal Recht en Criminologie. 

Enthousiast? Solliciteer!

 Solliciteer voor 1 juli via honours@law.leidenuniv.nl en stuur het volgende mee: 

-          jouw curriculum vitae, met daarin behalve je opleidingen in ieder geval ook opgenomen je nevenactiviteiten, interesses en hobby’s, lidmaatschap van studie- en studentenverenigingen,  

-          een korte motivatiebrief waarin je uiteenzet: 

  • waarom je graag mee zou willen doen; 

  • welke HC Law vakken je interessant vindt;  

  • wat jij voor Honours College en je mede-deelnemers zou kunnen betekenen.  

 Kijk voor meer informatie over de inhoud en opzet van HC Law op de website én raadpleeg de Studiegids om te zien welke vakken wij aanbieden, op die manier krijg je goed in beeld of het Honours College Law iets voor jou kan zijn.   

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.