Universiteit Leiden

nl en

Onderwijs

Vacature: student-bestuurslid bij de Honours Academy (10-12u/week)

27 mei 2024

Wil jij dé stem van de honoursstudenten bij de Universiteit Leiden worden? Solliciteer dan nu t/m 9 juni voor de functie van student-bestuurslid bij de Honours Academy! 

Samen met de Dean (Jacobijn Gussekloo), de Onderwijsdirecteur (Eline Bergijk) en de Portefeuillehouder Bedrijfsvoering (Floortje Daemen) neem je besluiten op belangrijke terreinen in het tweewekelijks bestuurlijk overleg. Je denkt mee over studentzaken, onderwijsbeleid en de toekomst van de Honours Academy.  

Het actief ophalen van de behoeften van studenten is een belangrijk onderdeel binnen jouw takenpakket. Je krijgt hierbij veel ruimte om je eigen ideeën in praktijk te brengen. 

Dit ga je doen:

 • Je behartigt de belangen van alle honoursstudenten, zowel binnen de Honours Academy als in universiteitsbrede overlegorganen; 

 • Je verzamelt feedback op het honoursonderwijs, onder meer door deelname aan onderwijsadviescommissies; 

 • Je vertaalt feedback naar concrete suggesties voor het honoursonderwijs, met oog voor inclusiviteit en diversiteit; 

 • Je informeert honoursstudenten over interessante activiteiten, conferenties en bijeenkomsten; 

 • Je denkt proactief mee hoe je als assessor verder van betekenis kunt zijn voor jouw community. 

Jouw profiel

 • Je bent een enthousiaste, betrokken student, die minimaal één honoursprogramma volgt; 

 • Je bent nieuwsgierig naar wat er leeft onder honoursstudenten en gemotiveerd dit te onderzoeken; 

 • Je bent in staat het perspectief van studenten naar voren te brengen; 

 • Je hebt interesse in onderwijs, en denkt graag mee over verbeteringen; 

 • Je vindt diversiteit en inclusiviteit belangrijk en hebt ideeën om dit verder te brengen; 

 • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden in het Nederlands en Engels. 

De Honours Academy

Aan de Honours Academy volgen vwo-scholieren, bachelorstudenten en masterstudenten extra onderwijs naast hun reguliere studie. Met ‘outside the box’ onderwijs leidt de Honours Academy toekomstige academische professionals op die samenwerkend bouwen aan innovatieve oplossingen voor de complexe maatschappelijke uitdagingen, nu en in de toekomst.  

Meer informatie over de Honours Academy kun je vinden op onze website en in ons jaarverslag

Diversiteit

De Honours Academy hecht veel belang aan diversiteit en moedigt ondervertegenwoordige groepen aan om te solliciteren. Bij de Honours Academy kom je terecht in een prettige, kleinschalige werkomgeving, waar iedereen zichzelf kan zijn. Wij zijn benieuwd hoe jij ons team kan versterken! 

Wij bieden

Een uitdagende en leerzame functie binnen een jonge, dynamische organisatie op de prachtige Oude Sterrewacht.  

Je wordt aangesteld bij het detacheringsbureau van de Universiteit Leiden, Jobmotion. Het salaris bedraagt, afhankelijk van je studiejaar, minimaal €759 bruto per maand en maximaal €825 bruto per maand (op basis van een aanstelling van 12 uur per week).  De concrete datum van aanstelling wordt in onderling overleg bepaald en valt uiterlijk eind augustus. Je wordt aangesteld voor minimaal 1 jaar, waarna verlenging mogelijk is. 

Meer informatie

Voor vragen over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met de huidge assessor, Veerle Berk, via assessor@ha.leidenuniv.nl.

Solliciteren

Ben je enthousiast? Stuur dan jouw motivatiebrief en CV voor zondag 9 juni 23.59 uur per e-mail naar solliciteren@ha.leidenuniv.nl

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op donderdag 13 juni (eerste ronde) en dinsdag 18 juni (tweede ronde). Reserveer beide ochtenden in jouw agenda. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.