Universiteit Leiden

nl en

“Ik kwam erachter dat ik bij een internationaal bedrijf wilde werken”

Linn besloot haar studie Technische Bestuurskunde in te ruilen voor haar passie: Latijns-Amerikastudies in Leiden.

Mijn passie volgen

"Na een jaar Technische Bestuurskunde in Delft besloot ik om mijn passie te volgen: Latijns-Amerikastudies in Leiden. Tijdens mijn studie heb ik zoveel mogelijk ernaast gedaan. Zo heb ik een jaar fulltime bestuurswerk gedaan en een half jaar stage gelopen in Buenos Aires. Tijdens mijn master nam ik deel aan het Leiden Leadership Programme, gericht op persoonlijke en leiderschapsontwikkeling. Door al deze studie-ervaringen kwam ik erachter dat ik een carrière wilde bij een groot internationaal bedrijf.”

Studie bracht handige vaardigheden voor werk

"In september 2013 werd ik HR management trainee bij Unilever. Als trainee krijg je hier vanaf het begin een echte baan. Samen met mijn manager ondersteun ik het hoofd van de salesafdeling van Europa op het gebied van human resource. Een heel diverse baan: de ene dag voer ik salarisonderhandelingen met een Unilever-expat die naar Nederland komt en de andere dag ben ik een plan aan het maken hoe we nog beter de beste mensen op de juiste plekken te zetten. 

Ik pas natuurlijk niet direct de kennis toe die ik opdeed tijdens mijn studie. Wel merk ik dat het intercultureel samenwerken op een internationale werkvloer me goed afgaat door de kennis die ik heb van verschillende culturen. Mijn studie heeft me ook vaardigheden geleerd als het zelfstandig opzetten en uitvoeren van projecten en samenwerken.”

Waarom Unilever?

“De jonge internationale bedrijfscultuur, de professionaliteit en de directe verantwoordelijkheid die je krijgt als trainee bij Unilever sprak me erg aan. Het werkt erg motiverend om direct impact te maken.  Iedereen is trots op de bekende merken en de visie van Unilever, dat werkt erg aanstekelijk! Bovendien zet ik me graag in voor mensen, bij human resources draait het natuurlijk ook om het beste uit mensen te halen. 

Mijn belangrijkste tip: Denk bewust na over je toekomst en laat aan je toekomstige werkgever - door je studiekeuze en je overige activiteiten - zien waar je passie ligt en wat jij te bieden hebt. Succes!”

Tip van de loopbaanadviseur

Loopbaanadviseur Loes Nordlohne: “Linn heeft haar passie gevolgd én veel verschillende activiteiten naast haar studie gedaan. Tijdens al deze activiteiten ontwikkelde Linn zich verder , ze heeft ontdekt waar haar kracht ligt. Ze heeft haar werkgever ook van haar kennis en vaardigheden kunnen overtuigen. 

Mijn tips? Sta open voor het opdoen van nieuwe ervaringen tijdens je studie, zoals een stage of een bestuursfunctie. Ga ook eens naar inhousedagen en business courses om de sfeer bij bedrijven te proeven.  Probeer net even over je eigen grenzen heen te kijken. Zo ontdek je waar je goed in bent en wat je leuk vindt.”

Handige links

Sommige grote gemeenten / provincies hebben traineeships:


Traineeship informatiespecialist (strategische ordenen van organisatiegegevens):

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.