Leidse alumni helpen je op weg

Krijg gratis advies en tips van een Leids alumnus over loopbaan, solliciteren, netwerken of wat dan ook! Het Mentornetwerk is een online platform waar alumni zich aanbieden om jou te helpen. Meld je nu aan en maak gebruik van de kennis van alumni.

Een bron van kennis

Het Mentornetwerk van de Universiteit Leiden is een online portal waar studenten kennismaken met alumni die werken in een interessant vakgebied. In de digitale omgeving van het Mentornetwerk kun je mentoren opzoeken en contact met ze opnemen. Je kiest er zelf voor hoe vaak en hoe je elkaar spreekt (digitaal of persoonlijk).

Alle vakgebieden

De mentoren hebben ervaring opgedaan die vergelijkbaar kan zijn met jouw toekomstige loopbaan. Maar je hoeft niet alleen naar alumni uit jouw vakgebied te kijken. Dat laat Informaticastudent Kevin Oost zien. Hij maakte gebruik van de kennis van Arne Driessen, een alumnus Japans. Bekijk hieronder zijn ervaringen.

Nog niet zo met de toekomst bezig

‘Goed initiatief’, vindt ook Jos Schouwstra (22). Ze studeert een MA Asian Studies, een ‘ontzettend brede’ opleiding. ‘Dat is leuk, want je kunt er allerlei kanten mee op: van toerisme en het bedrijfsleven tot de overheid en musea. Maar omdat er zoveel mogelijk is, is het ook moeilijk om een keuze te maken. Ik denk dat veel studenten hiermee worstelen en dat een mentor je hier goed bij kan helpen.’

Nuno Rijken (24), student Film- en Literatuurwetenschappen, sluit zich daarbij aan. 'Ik zit nu in het derde jaar van mijn bachelor dus ik ben nog niet zo met de toekomst bezig. Hierna wil ik nog een master gaan doen. Ik zou willen weten hoe iemand bereikt heeft wat hij of zij nu doet. Wat heb je daar allemaal voor gedaan? En nog belangrijker: vindt diegene zijn werk leuk?’

Ruim 650 alumni hebben zich al aangemeld voor het Mentornetwerk. Via dit online portal kunnen studenten contact leggen met mentoren en vragen stellen of afspreken. Meld je aan voor het Mentornetwerk via de website.