Gezocht: rechtenstudenten voor 'Know Your Rights' project

De eerste editie van ‘Know Your Rights’, een juridische cursus voor jonge vluchtelingen, gaat 29 september van start. Wil jij het verschil maken voor een jonge vluchteling? Meld je dan nu aan als maatje.

‘Know Your Rights’

Dit najaar zal een groep van ongeveer 25 jonge vluchtelingen (15 t/m 29 jaar) juridisch onderwijs krijgen over thema’s die van belang zijn als zij in Nederland een bestaan willen opbouwen: migratie, gezondheid, onderwijs en sport, maar ook contractenrecht, ondernemingsrecht en strafrecht. De cursus is opgezet door de Leiden Law Clinic, Pro Bono Connect, DLA Piper en stichting New Dutch Connections.

Word maatje van een jonge vluchteling

Iedere deelnemende vluchteling wordt gekoppeld aan een coach (een advocaat van een van de deelnemende advocatenkantoren) en een maatje (studenten Universiteit Leiden). Samen begeleiden zij de jonge vluchteling in zijn/haar ontwikkel-traject, maar ook in het vinden van zijn/haar weg in de Nederlandse samenleving.

Als maatje werk je bijvoorbeeld samen aan een opdracht, of onderneemt iets sociaals, cultureels of sportiefs. Daarnaast help je bij verkenning van talenten en vaardigheden en bied je ondersteuning bij het vinden van bijvoorbeeld een stage of opleidingsplek, en bij de ontwikkeling van een carrièreplan.

Wat verwachten wij van jou?

Wij zoeken in totaal 25 maatjes die:

• rechten studeren (>18 jaar, vanaf tweede jaar studie);
  • de waarde inzien van dit unieke traject en graag een jonge vluchteling in zijn/haar ontwikkeling willen ondersteunen;
  • circa 4 keer per maand beschikbaar zijn om met hun ‘maatje’ iets te ondernemen en hier na iedere afspraak een kort verslag van te schrijven, om zo het ontwikkeltraject van de jongere goed te kunnen volgen;
  • bereid zijn om (indien nodig) naar de vluchteling toe te reizen (bijvoorbeeld naar Katwijk, Utrecht, Amersfoort, Amsterdam) om hem/haar te ontmoeten.

Interesse?

Kom naar de informatiebijeenkomst:

Wanneer? Maandag 11 september 2017, 19.00 – 21.00 uur
Waar? Kamerlingh Onnes Gebouw, Zaal C 1.31, Steenschuur 25, Leiden