Docent Chinastudies Florian Schneider gekozen tot docent van het jaar

Niet lesgeven om het lesgeven maar om de wetenschappers van de toekomst op te leiden. Dat doet Florian Schneider volgens de jury. De docent van het jaar, gekozen door het Leidse Universitaire Studentenraad, werd bekend gemaakt bij de opening van het academisch jaar op 4 september.

Onderwijsprijs

Goed onderwijs valt of staat met goede docenten. Het Leids Universitair Studentenplatform (LUS) koos Florian Schneider tot docent van het jaar vanwege de hoge kwaliteit van zijn colleges. ‘Schneider is een docent die lesgeeft om het lesgeven,’ zei LUS-voorzitter Ghislaine Voogd. ‘Hij doceert niet omdat het nou eenmaal een verplichting is voor een wetenschapper. Nee, hij beschouwt het als zijn prioriteit om de wetenschappers van morgen op te leiden.’

Zichtbaar geroerd nam Schneider de prijs in ontvangst. Hij wordt autofmatisch lid van de Leiden Teachers’ Academy en krijgt daarbij een bedrag van 25.000 euro dat hij in vijf jaar kan besteden aan onderwijsvernieuwingsprojecten.

Florian Schneider ontvangt de LUS Onderwijsprijs van Ghislaine Voogd.

(Foto's: Monique Shaw / foto boven: alumnus Merijn Tinga, 'plastic soup surfer', was hoofdspreker bij de opening van het academisch jaar)