Universiteit Leiden

nl en

Nomineer jouw favoriete docent

Studeer jij aan de Universiteit Leiden en geeft jouw docent het beste onderwijs? En maakt die topper daarnaast gebruik van innovatief en interactief onderwijs? Nomineer haar of hem dan voor de Leidse Onderwijsprijs van 2019!

LUS Onderwijsprijs Roeland Dirks  Ghislaine Voogd
Roeland Dirks kreeg de prijs uit handen van LUS-voorzitter Ghislaine Voogd.

Niet alleen geeft deze prijs toegang tot de Leiden Teachers’ Academy, ook ontvangt de winnaar een beurs van 25.000 euro en hij of zij mag bepalen aan welke onderwijsprojecten dat besteed wordt. 

Nomineren

Tot 1 december 2018 kun je met een groepje van 4 studenten de nominatie voor blok 1/het eerste semester insturen via het nominatieformulier. Hierin vertel je niet alleen waarom jouw docent het verdient de onderwijsprijs te winnen, maar ook waarom diegene voldoet aan alle criteria, te vinden op deze pagina. Later dit jaar is het ook mogelijk om docenten in latere blokken te nomineren! De onderwijsprijs wordt uitgereikt tijdens de opening van het academisch jaar.

De criteria

  • De docent werkt actief aan het verbeteren van zichzelf en het onderwijs.
  • De docent heeft veel creatieve ideeën voor het overbrengen van kennis tijdens de colleges en werkt zo mee aan onderwijsvernieuwing binnen het vakgebied en Universiteit Leiden.
  • De docent heeft een duidelijke affiniteit met het vakgebied en passie voor het vak en weet dit over te brengen op studenten, door een brug te slaan naar de arbeidsmarkt, actualiteit en onderzoek.
  • De docent houdt zich niet alleen bezig met onderwijs, maar begeleidt studenten ook zoveel mogelijk bij hun persoonlijke ontwikkeling.
  • De docent zorgt ervoor dat studenten gestimuleerd worden en actief meedoen met het college.

Nomineren

Nomineer je docent via deze link.

Vragen

Vragen over het nomineren zelf of over de verdere procedure van de onderwijsprijs kunnen gesteld worden aan Ghislaine Voogd, voorzitter van het Leids Universitair Studentenplatform via lus@sea.leidenuniv.nl.

Afbeelding banner: de winnaar van 2018, celbioloog Roelant Dirks. Dit werd bekend gemaakt bij de opening van het academisch jaar op 3 september.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.