Start Harmonisatie Onderwijslogistiek: denk mee!

Met het programma Harmonisatie Onderwijslogistiek wil de Universiteit Leiden de onderwijslogistiek verbeteren. Heb je ideeën hoe we dat kunnen doen? We horen het graag!

In het programma Harmonisatie Onderwijslogistiek willen we voor studenten en medewerkers allerlei onderwijslogistieke zaken verbeteren, van tentamenplanning tot onderwijsaanbod. We willen ervoor zorgen dat studenten digitale informatie over vakken en resultaten makkelijk en op één plaats kunnen vinden en gebruiken. En dat ze zich gemakkelijker kunnen inschrijven voor vakken en tentamens en dat roosters beter op elkaar afgestemd zijn. Voor docenten en andere medewerkers wordt de invoering van informatie in digitale systemen gebruiksvriendelijker.

Huidige situatie

Als studenten iets willen weten over onderwijsaanbod, roostering van opleidingen en tentamens, inschrijvingen of behaalde resultaten dan zoeken zij nu in vele systemen naar de juiste informatie. Docenten en andere medewerkers die deze systemen gebruiken, zijn veel tijd kwijt aan administratieve taken – ze ervaren hierdoor onnodige werkdruk. Daarnaast is het noodzakelijk verbeteringen door te voeren om voorbereid te zijn op de toekomst, waarbij we onder meer studenten beter willen  bedienen met behulp van ‘student analytics’ en ‘personalized education’ (leerroutes op maat).

Drie programmalijnen

Om harmonisatie te bereiken zijn drie programmalijnen gestart: onderwijsaanbod (1), onderwijs- en tentamenplanning (2) en registratie en publicatie van resultaten (3). Vanaf december 2017 organiseren we verschillende bijeenkomsten  voor studenten, docenten en medewerkers in de onderwijslogistiek. Doel is om in deze bijeenkomsten het programmavoorstel gezamenlijk nader inhoud te geven. Begin maart zullen de projectplannen klaar zijn.

Meer informatie of een bijdrage leveren

Het programmavoorstel staat hier. Wil je als student bijdragen aan het programma? Dat kan door te mailen naar: s.jilderda@BB.leidenuniv.nl. Het programmateam is vanaf januari 2018 gevestigd in het (FGW-)gebouw aan de Reuvensplaats 4 in Leiden. Het programmateam zal hier gedurende de looptijd van het programma ook bijeenkomsten organiseren. Buiten die bijeenkomsten zijn studenten ook welkom om langs te komen en van gedachten te wisselen.