Leidse verenigingen ondertekenen nieuw convenant

De Leidse studentenverenigingen hebben hun afspraken met de Universiteit Leiden, de Hogeschool Leiden en de Plaatselijke Kamer van Verenigingen vernieuwd. Vrijwel alle 27 voorzitters ondertekenden een nieuw convenant over de omgang met leden en aspirant-leden.

Het was een belangrijk moment aan de vooravond van de opening van de EL CID: de Universiteit Leiden, Hogeschool Leiden en de Plaatselijke Kamer van Vereniging (PKvV) tekenden een nieuw convenant 'Omgang (aspirant)leden studentenverenigingen'. Vervolgens bekrachtigden de voorzitters van (vrijwel) alle 27 Leidse studentengezelligheidsverenigingen de afspraken door ook hun handtekening onder het vernieuwde document te zetten.

In het convenant zijn afspraken vastgelegd over de omgang met (aspirant)leden, met name in de kennismakings- en introductieperiode. Een dergelijk convenant tussen universiteit, hogeschool en verenigingen bestaat al sinds 2008. Dit jaar zijn de afspraken op een aantal punten aangepast. Zo is er een passage toegevoegd over vertrouwenspersonen en gelden de afspraken vanaf nu voor de gehele lidmaatschapsperiode.