Opening Beehive geeft Haagse studenten meer overzicht

Studentencentrum Beehive in Den Haag, evenknie van Plexus in Leiden, is helemaal operationeel. Studenten vinden er diverse diensten bij elkaar én kunnen er studeren en sporten.

Studentencentrum Beehive - Bijenkorf - biedt allerlei voorzieningen. Zo is er het University Sports Centre – The Buzz. De afdeling Student Support Services zetelt er om de Haagse studenten beter te kunnen ondersteunen en er is een studiezaal. Het Academisch Talencentrum en uitzendbureau Jobmotion krijgen een  ruimte op de begane grond voor de intake van studenten.

Studentenorganisaties

Ook zijn ingehuisd: de studieverenigingen Custodia en Irsa en de studentenorganisaties Leiden University Green Office, Radi8 Radio, AIESEC en Afro Student Association in. De Haagse afdeling van het Erasmus Student Netwerk (ESN) krijgt een eigen common room en HOP, equivalent van de EL CID, organiseert de Haagse introductieweek vanuit Beehive. De bedoeling is kruisbestuiving tussen de verschillende organisaties.

Innovatieve fitnesstoestellen en exclusieve studiezaal

Bezoekers van The Buz kunnen gebruik maken van de meest innovatieve toestellen van dit moment. Zoals de eGym die je prestaties bijhoudt. Doordat het toestel de sporter herkent aan de hand van een polsbandje, wordt de trainingsmethode van het toestel specifiek op jou afgestemd en haal je veel sneller resultaten dan met de gangbare fitnessapparatuur. De GymEyes camera’s kun je gebruiken om je houding tijdens een oefening te verbeteren. Het systeem filmt je van drie kanten en geeft dan precies aan wat je kunt verbeteren.

De studiezaal is exclusief bestemd voor studenten van de Campus Den Haag. je komt binnen met je LU-card, dus zorg dat je er een hebt.

Cars den Boon

Cars den Boon, student International Relations and Organisations, coördineert het Erasmus Student Network. ‘Het is fantastisch dat we een eigen common room mét keuken hebben’, zegt hij. Ondanks dat studenten de stap hebben gezet om korter of langer in Den Haag te gaan studeren, vindt niet iedereen het even makkelijk om nieuwe vrienden te maken. ‘Vaak blijven studenten hangen in het groepje waar ze het eerst kennis mee hebben gemaakt’, zegt Den Boon, ‘en dat is jammer. Den Haag is immers een diverse studentenstad met veel verschillende studies en de studenten hebben zeer verschillende culturele achtergronden.’ ESN wil ervoor zorgen dat studenten ‘uit hun bubbel’ komen. Het netwerk organiseert borrels, schaak- en filmavonden. Maar daar hoeft het niet bij te blijven. Cars: ‘Iedereen die een hobby of speciale interesse heeft is uitgenodigd om ook een of meerdere avonden te organiseren. En om het contact met Nederlandse studenten te bevorderen zijn ook zij meer dan welkom.’

Aoife Fleming

Tweedejaars student rechten Aoife Fleming is manager van het Leiden University Green Office en ook dolblij met de nieuwe ruimte. Sinds februari is ze actief bij het Green Office en gaat nu ook het overzicht houden op de activiteiten van het Haagse Office. Dat wordt bemenst door drie studenten.’ Ik houd een oogje op de organisatie en kijk mee of de doelen worden gehaald.’ Fleming is geknipt voor haar rol want ze volgde vakken in Den Haag en kent de campus dus vrij goed. Ook deed ze er vrienden op die Leiden kwamen verkennen. Het Green Office liet zich vorige week al zien met het driedaagse duurzaamheidsfestival 10/10.

Tekst: Corine Hendriks
Mail de redactie