November 2018: Latijns-Amerika-maand

Latijns-Amerika en het Caribisch gebied (LAC) is een van de focusgebieden van de Universiteit Leiden. Tijdens de Latijns-Amerika-maand vertellen onze wetenschappers er alles over.

Wetenschappers vanuit de hele universiteit zijn vertegenwoordigd in een regiogroep. In November zullen zij een serie evenementen organiseren om studenten en wetenschappers met een interesse voor de regio samen te brengen.

Lezingen, workshops en filmvertoningen zullen de spotlight zetten op de Leidse onderzoeksonderwerpen, of het nu gaat om big data of politieke onrust en corruptie, duurzaamheid of sociale rechtvaardigheid. De evenementen staan open voor alle studenten en wetenschappers van de Universiteit Leiden:

31 Oktober
14:00 - 16:40 uur
Latin America Symposium on Big Data

2 November
Latin America Day at Air and Space Law

8 November
12:00 - 13:00 uur
Food for thought

22 November
17:00 - 19:30 uur
The presidential elections in Brazil and Mexico 2018. What have we learned?

Film screening: Green River. The Time of the Yakurunas

29 November
17:00 - 19:00 uur
Corruption and the current political turmoil in Latin America: is there a way out?

GRULAC-evenement met Latijns-Amerikaanse diplomaten

Het hoogtepunt van de Latijns-Amerika-maand is ongetwijfeld de 5de editite van de GRULAC-meeting tussen diplomaten uit Latijns-Amerikaanse landen en wetenschappers en studenten. Zij zullen discussiëren over en reflecteren op de gemeenschappelijke activiteiten die de Universiteit Leiden onderneemt met haar Latijns-Amerikaanse partners. Dit evenement wordt georganiseerd door de faculteit Governance and Global Affairs (FGGA) in het Wijnhavengebouw op 4 december 2018 van 16:30 tot 19:00 uur. Registreer je hier voor deelname.

Banden aanhalen met Latijns-Amerika

De Universiteit Leiden haalde de afgelopen jaren de banden aan met universiteiten in Latijns-Amerika. Delegaties van de universiteit gingen onder meer op bezoek in Mexico, Brazilië en Chili.