Universiteit Leiden

nl en

Applied Archaeology: nieuwe masterspecialisatie van Universiteit Leiden en Saxion Hogeschool

De Saxion Hogeschool en de Faculteit der Archeologie van de Universiteit Leiden gaan samen een nieuwe masterspecialisatie Applied Archaeology in het leven roepen. Daartoe ondertekenden Anka Mulder (voorzitter CvB Saxion Hogescholen) en Hester Bijl (vice-rector Universiteit Leiden) op 22 januari een intentieverklaring. De specialisatie gaat op 1 september van start.

Kruisbestuiving

Saxion biedt een toegepaste bacheloropleiding in de archeologie aan, waar de Faculteit der Archeologie van de Universiteit Leiden zich meer richt op academisch archeologisch onderwijs. De nieuwe masterspecialisatie Applied Archaeology bevindt zich op het snijvlak van toegepast en academisch onderwijs en is de eerste masteropleiding met een professioneel profiel in de archeologie in Nederland. Het doel van deze specialisatie is het arbeidsmarktperspectief van jonge archeologen en erfgoedexperts te verbeteren.

Voorzitter College van Bestuur Saxion Anka Mulder schudt de hand van Vice-Rector Hester Bijl.

Samenwerking

De samenwerking zal bestaan uit het gezamenlijk ontwikkelen van onderwijs voor de masterspecialisatie Applied Archaeology en het regelen van goede doorstroommogelijkheden voor Saxions bachelorstudenten. Verder spraken de bestuurders de wens uit ook de samenwerking tussen de bacheloropleidingen te intensiveren.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.