Best Hacker Award voor 3 studenten

Op maandag 14 januari hebben drie bachelorstudenten Informatica de Best Hacker Award ontvangen. De hackwedstrijd was onderdeel van het vak Security. Studenten moesten hierbij zo snel mogelijk 10 websites proberen te hacken met oplopende moeilijkheidsgraad.

Als afsluiting van het vak moesten de studenten hun opgedane kennis over computerbeveiliging toepassen in de praktijk. Ze kregen de taak beveiligingslekken in speciaal hiervoor opgezette computersystemen te vinden en zo deze systemen binnen te dringen.

Drie studenten onderscheidden zich door niet alleen de moeilijkste systemen over te nemen, maar dit ook nog eens uitzonderlijk snel te doen. Twee van hen zijn hieronder afgebeeld: Yannik Marchand (ook bekend onder zijn hackernaam kinnay) die de eerste plaats behaalde en Peter Bosch (ook bekend onder zijn hackernaam pbx) die tweede werd. Van harte gefeliciteerd!

Yannik Marchand (links) en Peter Bosch ontvingen respectievelijk de eerste en tweede plek