Universiteit Leiden

nl en

Lieuwe Vinkhuijzen wint derde prijs VERSEN Master Thesis Award

Promovendus Lieuwe Vinkhuijzen heeft de VERSEN Master Thesis derde prijs gewonnen voor zijn masterscriptie over quantumcomputers. ‘Een vooruitstrevende scriptie, die problemen in software engineering oplost; niet in het volgende decennium, maar nog verder in de toekomst’, aldus de jury.

Prijs

Vinkhuijzen schreef zijn masterscriptie onder begeleiding van André Deutz en universitair docent Jeannette de Graaf. Zijn scriptie draagt de titel ‘A Quantum Polynomial Hierarchy and a Simple Proof of Vyalyi’s Theorem’. Vinkhuijzen ontving de prijs tijdens het Nederlandse nationale Software engineering symposium. Naast de prijs kreeg hij ook een gratis kaartje voor het ICT.Open evenement.    

Computers controleren

Vinkhuijzen doet zijn PhD bij Alfons Laarman en Holger Hoos. ‘In mijn onderzoek ontwikkel ik manieren om te bewijzen dat computers correct of incorrect geprogrammeerd zijn’, zegt hij. ‘Af en toe is dat belangrijk om te weten, bijvoorbeeld als een stukje software een röntgenapparaat aanstuurt, of een raket die naar de ruimte moet.’

VERSEN is de VEReniging Software Engineering Nederland. De vereniging heeft als missie om alle onderzoekers, onderwijzers en beoefenaars van software engineering in Nederland bij elkaar te brengen. 
VERSEN heeft de VERSEN Thesis Award geintroduceerd om excellentie in onderzoek naar software engineering verder te promoten en aan te moedigen. De prijzen zijn indicaties van uitmuntendheid, die talenten kunnen ondersteunen bij toekomstige sollicitaties in het huidige competitieve academische klimaat.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.