Universiteit Leiden

nl en

Wie is de nieuwe voorzitter van het Leiden Law Jonge Alumni Netwerk?

Lujain Al Alousi is de nieuwe voorzitter van van het Leiden Law Jonge Alumni Netwerk. We stelden haar een aantal vragen om haar wat beter te keren kennen.

Lujain Al Alousi

Wat heb je in Leiden geleerd en wat heeft je geholpen in je werk?

'Vooral de praktische kant van het juridisch vak. Pleidooien schrijven, memoranda, etc. Deze praktische zaken hebben mij uiteindelijk veel geholpen bij mijn stages, tijdens mijn traineeship en ook bij mijn huidige functie als Client Manager Escrow & Settlement bij ABN Amro. Daarnaast ook vaardigheden als plannen, aan deadlines houden, samenwerken en het analyseren van juridische uitspraken. Dit zijn vaardigheden die ik in mijn dagelijks werk nodig heb.'

Waarom wil je je inzetten voor een Leiden Law Jonge Alumni Netwerk?

'Als oud-student maak je deel uit van een wereldwijd netwerk van alumni. Wij als jonge alumni kunnen gebruikmaken van de kennis en ervaringen van anderen en ook zelf een bijdrage leveren. Ik vind het belangrijk dat er een Leiden Law Jonge Alumni Netwerk bestaat vanwege verschillende redenen. Wij hebben ten eerste als jonge afgestudeerden anderen behoeften dan oude alumni: we staan nog aan het begin van onze carrière. Daarnaast wil je als rechten-alumni graag je kennis kunnen uitwisselen met mede-rechtenalumni. Tot slot kunnen we als Leiden Law Jonge Alumni Netwerk bijeenkomsten organiseren die specifiek gericht zijn op rechten en het carrièrepad dat op de studie rechten volgt. Dit maakt het ook interessanter voor alumni om in contact te blijven met de Universiteit Leiden en maakt het ook interessanter om op de bijeenkomsten te komen.'

Waarom heb je destijds voor Leiden gekozen?

'Na het afronden van mijn bachelor in Utrecht, wilde ik graag mijn master aan een andere universiteit doen. Ik ben bij verschillende masterdagen geweest van verschillende universiteiten, maar bij de Universiteit Leiden voelde het goed. Ik kreeg de indruk dat de masters aan de Universiteit Leiden je echt goed voorbereiden op de praktijk na je afstuderen. Daarnaast is de Faculteit der Rechtsgeleerdheid een van de hoogst aangeschreven faculteiten wat betreft rechten en wordt er kwalitatief goed onderwijs geboden. De keuze is dan erg snel gemaakt.'

Hoe is het werkende leven?

'Het werkend leven viel in het begin erg zwaar: vroeg opstaan, lange dagen en de spanning van mijn eerste echte grotemensenbaan. Gelukkig wen je er snel aan. Inmiddels werk ik twee jaar en kan ik mij niet voorstellen dat ik twee jaar geleden het KOG binnenliep om in de schoolbanken te zitten. Ik heb het goed naar mijn zin in mijn huidige baan en leer nog steeds elke dag wel iets nieuws. Ik heb daarnaast fantastische collegas waar ik het ontzettend goed mee kan vinden en ook ontzettend veel plezier mee kan hebben.'

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.