Universiteit Leiden

nl en

Sportende collega’s en studenten halen geld op voor Leidse wetenschap

In één jaar tijd werden meer dan honderd acties gestart op acties.steunleiden.nl. Studenten, medewerkers en andere betrokkenen brachten zo 50.000 euro aan sponsorgeld bijeen voor onderzoek en onderwijs aan de Universiteit Leiden.

Zij behaalden deze prachtige mijlpaal onder meer door mee te rennen met de Leiden Marathon, deel te nemen aan een voetbaltoernooi of de roeispaan ter hand te nemen voor het LUMC. Dit laatste deed het Leidsch Heeren Dispuut Vanir8. Zij zetten de sportieve schouders eronder en deden mee aan de Ringvaart Regatta, een honderd kilometer lange roeiwedstrijd. Daarmee zamelden ze geld in voor onderzoek naar Langerhans Cel Histiocytose (LCH), een ziekte waar voornamelijk kinderen het slachtoffer van worden.

Luuk Hawinkels (LUMC) en zijn onderzoeksteam

Ook de medewerkers van de universiteit ontdekten afgelopen jaar de kracht van het platform. Luuk Hawinkels, onderzoeker bij het LUMC, startte een teamactie onder de naam 'No guts no glory'. Luuk en zijn team schreven zich vervolgens in voor de Leiden Marathon in de hoop 5000 euro op te halen voor hun onderzoek naar uitzaaiing van tumoren vanuit het spijsverteringskanaal. Maanden van training door weer en wind werd door ruim 200 donateurs beloond met 133% van het doelbedrag. 

Hart voor wetenschap

Tot nu toe kwamen er 112 medewerkers, studenten en andere betrokkenen in actie, zetten 12 teams zich samen in voor wetenschappelijk onderzoek en ondersteunden 1431 gulle gevers hun sportieve prestatie. De kracht van het platform ligt in de eenvoud en persoonlijke betrokkenheid. Deelnemers delen met veel enthousiasme hun actie en voortgang op de sociale media met vrienden, familie en kennissen. Het initiatief voor een actie ligt bij de deelnemer zelf waardoor het doel vaak dicht bij hen staat. Zo rent een broer voor onderzoek naar de ziekte van zijn zusje en doet een groep pedagogisch medewerkers mee aan de marathon om geld op te halen voor de inrichting van een kindvriendelijke poli. 

Voor alle faculteiten en instituten

Heb jij je ingeschreven voor een hardloop-, roei-, of andere sportwedstrijd of organiseer je een sporttoernooi? Maak dan een actie aan op het actieplatform acties.steunleiden.nl. Het platform bestaat ter ondersteuning van álle instituten en faculteiten van de universiteit, en iedereen kan een actie starten. Sluit je aan bij een bestaand project of neem voor een eigen project contact op met Sanne van der Bijl via SteunLeiden@leidenuniv.nl.

Zelf in actie komen?

Wil je een sponsoractie starten voor een onderzoeks- of onderwijsproject van de Universiteit Leiden? Neem dan contact op met met Sanne van der Bijl via SteunLeiden@leidenuniv.nl

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie