Universiteit Leiden

nl en

Studenten presteerden in de zomer op sportgebied

Leidse studenten werden in de zomer vijfde op een internationaal universitair voetbaltoernooi in China en roeiden naar goud en zilver op WK en EK.

Voetballen in China

Op de Wushan Campus van de Technische Universiteit van Zuid-China in Guangzhou, vond van 11 t/m 22 juli weer het jaarlijkse World Elite University Football Tournament’ (WEUFT) plaats. In totaal deden 12 teams mee, afkomstig van universiteiten uit binnen- en buitenland. Ook de Universiteit Leiden was van de partij: de studentenvoetbalvereniging LVV Football Factory, onderdeel van het USC Leiden, wederom af naar China om de strijd aan te gaan met de overige teams. De studenten hebben hard geknokt en gevochten als leeuwen en zijn uiteindelijk geëindigd op een mooie vijfde plaats. Dit gebeurde tijdens een laatste wedstrijd tegen Cambridge, die eindigde in 3-2. De wedstrijd was bijzonder pittig: niet alleen vanwege het grote aantal wedstrijden in korte tijd, ook de hoge temperaturen maakten het zwaar. De mannen  zijn blij met hun vijfde plaats. 

voetbal in China
Nu in rood

Roeien in Oostenrijk en Zwitserland

'Mannen-dubbelvier verovert met overmacht goud op WK roeien', zo luidde de kop op nu nl. Het betrof een wedstrijd op de WK Roeien in het Oostenrijkse Linz, eind augustus. Een van deze vier was masterstudent Industrial Econology Dirk Uittenbogaard. Het team heeft zich met de overwinning geplaatst voor de Olympische Zomerspelen in Tokyo in 2020. 

In het Zwitserse Luzern waar in juni het EK roeien werden gehouden, voer Boudewijn Roëll in de boot die brons pakte met de Holland Acht. Boudewijn studeert geneeskunde en is lid van A.L.S.R.V. Asopos de Vliet.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.