Universiteit Leiden

nl en

Maak kennis met de LUS-commissie 2019-2020

Binnen de Universiteit Leiden is studentparticipatie en medezeggenschap integraal voor de ontwikkeling van het onderwijs. Het Leids Universitair Studentenplatform (LUS) biedt via laagdrempelige, open bijeenkomsten studenten de kans om zich uit te spreken over onderwerpen die voor hen en de universiteit belangrijk zijn.

LUS-commissie 2019-2020

Naast een onafhankelijke voorzitter heeft iedere faculteit zijn eigen LUS-lid. Bij hem of haar kun je terecht voor vragen, ideeën of opmerkingen over jouw onderwijs. Benieuwd wie het zijn? Ze stellen zich graag aan je voor:

Dirk van Vugt, voorzitter
Naast dat ik student Geschiedenis ben mag ik dit jaar mezelf ook voorzitter van het LUS noemen. Dat betekent dat ik de schakel vorm tussen het College van Bestuur en de LUS-commissie. Ik luister naar de behoeftes van de universiteit en haar studenten en neem dat mee in de organisatie van de bijeenkomsten. Dus tik me vooral een keertje aan voor een kopje koffie en een gesprek over jouw onderwijs!

Maud Koper, Faculteit der Rechtsgeleerdheid
Als vijfdejaars student Rechtsgeleerdheid en Criminologie wil ik me dit studiejaar graag inspannen voor de onderlinge saamhorigheid op de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Laat het vooral weten als je input hebt, alle ideeën zijn welkom!

Rosemarie van der Tol, Faculteit Geesteswetenschappen
Ik ben vierdejaars student Taalwetenschap en Geschiedenis. Dit jaar wil ik me ervoor inzetten dat iedereen zich gehoord kan voelen binnen de faculteit Geesteswetenschappen, ongeacht hun studiegrootte of nationaliteit. Ik hoor graag wat jij denkt dat beter kan!

Leonie Andriessen, Faculteit der Sociale Wetenschappen
Voor dit jaar ben ik vertegenwoordiger van het LUS op de Faculteit Sociale Wetenschappen. Op onze faculteit studeer ik Internationale Betrekkingen en Organisaties. In het LUS wil ik aandacht leggen op duidelijke communicatie van de faculteit naar haar studenten. Spreek me vooral aan wanneer je zelf ideeën hebt over wat er verbeterd kan worden op de FSW!

Marije Otto, Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen
Dit jaar zal ik de faculteit Wiskunde & Natuurwetenschappen vertegenwoordigen in het LUS. Ik ben zelf student Bio-Pharmaceutical Sciences en hoop de zichtbaarheid van het LUS op de faculteit te vergroten. Zo kunnen we hopelijk meer studenten laten weten dat hun mening echt belangrijk is en dat juist die mening de universiteit helpt met het doorvoeren van verbeteringen!

Sterre Houtzager, Faculteit der Archeologie
Als vierdejaarsstudent van de studie Archeologie heb ik een goed beeld van wat er speelt op onze faculteit. Dit jaar wil ik me daarom focussen op de onderlinge communicatie en flexibiliteit in het onderwijs op onze faculteit. Ideeën zijn altijd welkom, dus laat het vooral weten!

Noah van der Breggen, Faculteit Governance and Global Affairs
Bij het Leiden University College The Hague studeer ik Liberal Arts and Sciences. Ook ben ik de LUS-vertegenwoordiger voor de Faculty of Governance and Global Affairs. Ik vind het zelf erg belangrijk dat iedereen zich op zijn gemak voelt en kan zeggen wat hij of zij wil. Neem gerust contact met mij op!

Anneloes Plomp, Leids Universitair Medisch Centrum
Hoi! Ik ben Anneloes Plomp, ik doe dit jaar de master Vitality & Ageing in het LUMC, waarna ik mijn studie geneeskunde zal voortzetten. Ik zal er dit jaar als LUS-lid naar streven om de studenten van mijn faculteit meer betrokken te laten voelen bij universitair brede discussies en ontwikkelingen. Spreek me aan als je een goed idee hebt!

Doe mee!

Het Leids Universitair Studentenplatform (LUS) biedt via laagdrempelige, open bijeenkomsten studenten de kans om zich uit te spreken over onderwerpen die voor hen en de universiteit belangrijk zijn.

Breakfast, Lunch en High Tea Clubs

Het LUS faciliteert daarvoor maandelijkse Breakfast, Lunch en High Tea Clubs. Onder het genot van eten en drinken worden studenten eerst voorbereid op het onderwerp door korte lezingen, waarna zij hierover in gesprek kunnen gaan met elkaar. Het LUS bundelt deze ideeën en verwerkt ze tot een rapport. Dit rapport wordt meegenomen in het universitair beleid, waardoor studenten een stem krijgen in het reilen en zeilen van de universiteit.

Op 18 november vindt de High Tea Club ‘Word je gehoord?’ plaats. Lees meer en meld je aan

Leidse Onderwijsprijs

Het LUS reikt ook de Leidse Onderwijsprijs uit. Studieverenigingen en groepen studenten kunnen een docent aandragen voor de prijs, waarna de LUS-commissie colleges van de docenten bijwoont om hieruit een selectie te maken. Op de opening van het academisch jaar wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt. De winnaar ontvangt € 25.000 ter besteding aan de innovatie van onderwijs en wordt lid van de Leiden Teachers Academy.

Al een idee wie je wilt nomineren? Lees meer en nomineer je docent

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.