Eregalerij Studenten 2019

Veel van onze studenten hebben het afgelopen jaar een prijs of een beurs gewonnen vanwege hun kwaliteit of zich anderszins onderscheiden. We zijn trots op hen zetten ze voor je op een rij.

Opmerkelijk

Nina van Capelleveen Eregalerij 2019
Rechtenstudent Nina van Capelleveen (r) mocht, met twee andere studenten, haar scriptie presenteren bij het ministerie van Veiligheid en Justitie en won ook nog een Meijers-promotieplaats.

Studentenprijzen en -erkenningen

Bekroonde masters

Camil Staps Eregalerij 2019
Camil Staps kon gaan promoveren met een NWO Talentsubsidie Geesteswetenschappen

Moot Court (rechtsgeleerdheid)

iGem Eregalerij
Het Leidse team dat deelnam aan de synthetische-biologiecompetitie iGEM in Boston, won de productieprijs met hun methode om bacteriën het eiwit suckerine, afkomstig van een inktvis, te laten produceren.

En ook...

Industrial Ecology Eregalerij 2019
Met hun idee om van kokosschillen platen te maken voor bijv. het vervaardigen van meubelen, werden deze vier masterstudenten Industrial ecology uitgenodigd om mee te doen in een Europees programma voor duurzame start ups.

Ook bijzonder

Rond kerst en oud&nieuw staat de volledige Eregalerij met daarin ook de erkenningen voor onze onderzoekers c.q. docenten onderwijs op de homepage van de universiteit. De Faculteit Geneeskunde/LUMC heeft een eigen, uitvoerige Eregalerij van onderzoekserkenningen. Bekijk 'm hier.

NB: Mochten er vermeldingen ontbreken, laat het de redactie weten via nieuws@leidenuniv.nl. We voegen ze graag toe.