Universiteit Leiden

nl en

Het decennium van de FGGA

De afgelopen tien jaar is er veel gebeurd binnen onze faculteit.

Leiden University College

Zo begon het Leiden University College The Hague met lesgeven in september 2010 op de Lange Houtstraat in Den Haag. Tien jaar later is LUC voor de zevende keer op rij benoemd als 'Topopleiding' door de Keuzegids Universiteiten en voor het jaar 2020 uitgeroepen tot beste University College van Nederland. LUC is sinds 2013 gevestigd op het Anna van Buerenplein naast station Den Haag Centraal. Dit was een jaar na de opening van locatie Schouwburgstraat. Deze locatie werd geopend door Prins Willem-Alexander in september 2012. 

Faculteit Governance and Global Affairs

Voor onze faculteit werd in 2015 een nieuwe passende naam bedacht. Vanaf 1 januari 2016 veranderde de Faculteit Campus Den Haag officieel in Faculteit Governance and Global Affairs. Deze naam en faculteit representeerde vanaf nu het Instituut Bestuurskunde, Instituut Security and Global Affairs, Leiden University College en drie specifieke centres in Den Haag. Inmiddels groeide het aantal studenten in Den Haag aanzienlijk, dus werd de HOP-week voor het eerst georganiseerd in augustus 2016 om nieuwe studenten kennis te laten maken met de stad, het studentenleven, en onze faculteit.

Bachelor Security Studies

In september 2017 begon de nieuwe Engelstalige bachelor Security Studies, ontwikkeld door het Institute of Security and Global Affairs. Deze nieuwe bachelor begon precies op tijd om van het nieuwe gebouw Wijnhaven gebruik te maken, die feestelijk werd geopend begin 2017. Een jaar later in februari 2018 won dit nieuwe universiteitsgebouw ook nog een architectuurprijs.

Diploma- uitreikingen Instituut Bestuurskunde

In 2017 werd voor het eerst het Campus The Hague Career Event georganiseerd door de Career Service van FGGA. Afgelopen jaar vond de derde editie plaats van dit event dat studenten en pas afgestudeerden de kans geeft om te netwerken met werkgevers en workshops te volgen. In 2019 vonden de eerste diploma- uitreikingen van de Bachelor én Master programma's van het Instituut Bestuurskunde plaats in Den Haag. We kijken terug op een mooi en succesvol decennium voor onze faculteit, voor de komende jaren hopen wij precies hetzelfde. Hieronder volgt een video- compilatie van de afgelopen tien jaar. 

Our FGGA decade

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.