Werk mee aan innovatie in je eigen onderwijs

Denk jij soms ook: ‘dat zou toch beter en sneller moeten kunnen binnen de universiteit?’ Goed nieuws: jíj hebt een mening en je bent ook nog eens ervaringsdeskundige. Daar kan je wat mee bij het project Studenten als Partners (StAP).

Studenten als Partners

Studenten als Partners is een project waarbij jij als student je eigen innovatie idee kunt aandragen én uitvoeren ter verbetering van de learning experience. Jouw idee richt zich op onderwijsinnovatie binnen jouw eigen studie, faculteit of voor de hele universiteit. Hoe je dat precies wilt doen, bedenk je in een groepje van 2 à 3 studenten en in de uitvoering werk je samen met stafleden. Of jouw plan haalbaar is, onderzoek en test je in de praktijk door middel van een interventie. Daar is projectbudget voor beschikbaar.

Het project

Binnen het thema learning experience mag je alles doen, behalve het inhoudelijk veranderen van een vak. Je project kan gaan over het verduurzamen van de universiteit, het voorkomen van burn-outklachten bij studenten tot het verbeteren van de arbeidsmarktvoorbereiding; wat jij belangrijk vindt! Naast het onderwerp, staat ook de interventie van het project niet vast. Welke interventie het beste past bij jouw project onderzoek je door middel van de onderzoeksmethode Action Research. Zo krijg je met jouw idee het beste op de praktijk gebaseerde resultaat.

Voordelen

• Je eigen learning experience verbeteren
  • Training in Action Research
  • Mogelijke publicatie
  • Je netwerk vergroten
  • Vergoeding: Financieel of ECTS *

* Kijk op www.universiteitleiden.nl/studenten-als-partners voor meer informatie.

Voorwaarden

De voorwaarde voor dit project is dat jij student bent en in jouw project samenwerkt met universitaire medewerkers. Je hoeft jouw plan namelijk niet in je eentje uit te voeren. Je krijgt begeleiding in het opzetten van je onderzoek en trainingen gericht op het uitvoeren van je project. In de laatste maand van je project, schrijf je een aanbevelingsrapport aan het faculteitsbestuur, gebaseerd op jouw onderzoek.

Hoeveel tijd je aan het project kwijt bent is afhankelijk van de grootte van het project en of je samenwerkt in een team van twee of drie studenten. Als je vier tot acht uur per week aan het project besteedt, dan zit je waarschijnlijk goed. Die uren mag je zelf indelen, omdat jij de trekker bent in het project. Een project mag maximaal tien maanden duren.

Aanmelding en deadlines

• Tot en met 2 februari 2020 kan jij je aanmelden voor Studenten als Partners door een mailtje te sturen met jouw innovatie idee naar visionteachingandlearning@bb.leidenuniv.nl.
  • Nadat je je hebt aangemeld nodigen wij je uit voor een gesprek tussen 3 en 14 februari om jouw idee te bespreken en samen het aanmeldingsformulier door te nemen.
  • Deze stuur je ingevuld uiterlijk 16  februari weer naar ons toe.
  • Wij geven je hier feedback op, waarvoor je tot uiterlijk 1 maart de tijd hebt om het te verwerken, de laatste deadline voor Studenten als Partners.
  • Uit de aanmeldingen die hieruit voortkomen zal een selectie gemaakt worden van projecten die door kunnen gaan als Studenten als Partners project. Wij laten je uiterlijk 9 maart weten of jouw project geselecteerd is. Indien dit het geval is, kun je diezelfde dag nog beginnen met het project.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website www.universiteitleiden.nl/studentenalspartners. Daar vind je antwoorden op veelgestelde vragen, beschrijvingen van afgeronde en bestaande StAP-projecten en hun impact, en informatie over de onderzoeksmethode Action Research die bij het project hoort.